Utánajártunk...

4 órája

Maszkviselés: A veszprémi kórházban már kötelező - mi a helyzet nálunk?

Kedden írta meg a veol.hu, hogy a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szigorítást történt. Bevezették a kötelező maszkviselést. Utána jártunk, hogy Fejérben mi a helyzet.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: kell, vagy nem kell maszkot hordani a megyei kórházakban?

Fotó: Vas Népe/Archív

Az veszprémi egészségügyi intézmény közösségi oldalán közölte: a Sürgősségi Betegellátó Osztály, az Onkológiai Centrum, a Központi Intenzív Osztály, valamint a Koraszülött és Gyermek Intenzív Osztály esetében, a kórtermeken kívül a kötelező maszkviselés egyaránt vonatkozik a maszkviselésre képes betegekre, a látogatókra és a kórház munkatársaira – írta meg a veol.hu.

maszkviselés_kórház-betegek
Maszkviselés: Utánajártunk, mi a helyzet e tekintetben a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben.

A FEOL levélben kereste fel a dunaújvárosi kórház kommunikációs osztályát, hogy náluk vezettek-e be hasonló szigorítást:

„A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben jelenleg a látogatóknak nem kötelező a maszk viselés. Tekintettel a megnövekedett felső légúti esetek számára, a dolgozóinknak a betegellátás területén javasoltuk a maszk használatot" – közölte Kovács Bettina kommunikációs munkatárs.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában