Covid, influenza és a többi

2 órája

Visszatér a kötelező maszkviselés?

Sokan fordulnak meg nap mint nap egészségügyi intézményekben, s az ősz beköszöntével gyakori látvány lett a köhögéssel küzdők látványa is. Influenza vagy covid? Az utca emberét már kevésbé érdekli, melyik, csak gyógyuljon meg. Ugyanakkor nem mindegy, mire kell készülnünk, ha orvoshoz megyünk: vigyünk-e maszkot, avagy sem?

Gombor Lili

Egyelőre nem kell maszkot viselnünk az egészségügyi intézményekben

Fotó: Illusztráció: Pexels

Cikkünkben annak jártunk utána, kell-e tartanunk egy újabb maszkviselési kötelezettségtől. A kérdés megválaszolásához az egészségügyi intézmények háza táján érdemes körülszimatolni elsősorban, hiszen a legszigorúbb szabályok mégiscsak e területre jellemzőek. Megkeresésünkre a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház azt közölte, a kórházban és a hozzá tartozó rendelőintézetekben jelenleg nincs érvényben maszkviselési kötelezettség. A székesfehérvári magán egészségügyi intézmények honlapjain sem utal semmi sem arra, hogy bárhol kötelező lenne a maszkviselés. Egyelőre tehát szó szerint fellélegezhetünk!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában