Megszólalt a polgármester

2 órája

Mérgezés: sok a kérdőjel az acsai szennyvíztelep körül

Szüntelen dolgoznak a szakemberek a helyszínen, hogy újra életet leheljenek a telephelybe. A hibát valószínűsíthetően egy idegen anyag okozta, amit valaki, valahol beleengedett a zárt rendszerbe. A rendőrség is már nyomoz az ügyben – tudtuk meg a település polgármesterétől.

Kecskés Zoltán

A rendőrség is nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Fotó: Polgármester/Facebook

Ahogy korábban beszámoltunk róla,  szombaton délután rendkívüli felhívást tett közé a faluvezető a mérgezés miatt. Az azóta történt fejleményekről kérdeztük.

Kara Nikoletta elmondta, hogy egyelőre folyamatos a mintavétel és annak kiértékelése is, hogy a szolgáltató szakemberei rájöjjenek a hiba okára, miközben a helyreállításon is dolgoznak. Kiemelte: a kialakult helyzet az ivóvízre nincs hatással, így az semennyiben sem érinti a lakókat. A szennyvíztisztító telep egyébként három település, Bodmér, Vértesboglár és Vértesacsa szennyvízének tisztítását végzi.

A rendőrség időközben válaszolt a megkeresésünkre: 

Az említett eset kapcsán a Bicskei Rendőrkapitányság feljelentés alapján közérdekű üzem működésének megzavarása miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A részletekkel kapcsolatban megkerestük a szolgáltatót is, amint válaszolnak, válaszukat közölni fogjuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában