Koronázás

2 órája

Mesekirályokat és mesekirálynőt koronáztak Szabadbattyánban

Mesemondó versennyel zárták Magyar Népmese napjai programsorozatot.

Déri Brenda

Forrás: Márkusné Motkó Anett

Ahogy arról beszámoltunk Benedek Elek mesemondó születésnapján, szeptember 30-án Halász Yyvett festménykiállításával indult a hét, ugyancsak a Magyar Népmese napjai programsorozatot jegyében. Tegnap pedig, a programsorozat utolsó eseményeként megtartották a mesemondó versenyt, melyen 27 általános iskolás vett részt. 

– Nemcsak Szabadbattyánból, hanem Tácról és Úrhidáról is jelentkeztek a megmérettetésre. A gyerekek 3 kategóriában versenyeztek. A zsűri elnöke Sohonyai Edit írónő és Kovácsné Parrag Dóra drámapedagógus, színész többször segítette a versenyzőket a tanácsaival – tudtuk meg Márkusné Motkó Anett intézményvezetőtől.

Fotó:  Márkusné Motkó Anett

Ami a dobogós mesemondókat illeti az 1-2. osztályban első lett Magyar Botond, második Király Leila, harmadik pedig Dudás Zselyke. A 3-4. évfolyamos kategóriában első helyen Pereczes Lili, második helyen Géczi János, harmadik helyen Kurta Ákos végzett. Az 5-8.osztályosok kategóriájában az élen Kurta Kristóf végzett, őt követte Lepsényi Norbert, majd Szabó Dorka.

Fotó:  Márkusné Motkó Anett

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában