Százmilliók fejlesztésre

12 órája

Molnár Krisztián két településnek is jelentős támogatásokat adott

Majdnem 1.4 milliárd támogatást adott két településen Molnár Krisztián október 9-én. A Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke Iváncsának 882, Adonynak pedig 500 millió forintos támogatást nyújtott a megye nevében. Mindkét önkormányzat működésre, illetve fejlesztésre kívánja fordítani az összeget.

Palocsai Jenő

Forrás: Megyeháza

Október első napjától kezdve egyik új képviselő-testület tarja meg az alakuló ülését a másik után. Az új hónappal elindult a munka új ciklusa is,

– A Fejér Vármegyei Közgyűlés a Fejér Vármegyei Önkormányzat által nyújtott támogatásokról szóló rendelete alapján Iváncsa Község Önkormányzatának 882 millió forint, Adony Város Önkormányzatának pedig 500 millió forint támogatást nyújt a Duna-mente - Fejér megye különleges gazdasági övezetből befolyt bevételek terhére. A támogatási szerződéseket 2024. október 9-én, szerdán írta alá Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint Molnár Tibor és Ronyecz Péter polgármester. – tudtuk meg a megye közleményéből.

Forrás: Megyeháza

A megyei elnök először Iváncsát tűzte a térképére október 9-én, délután. A szóban forgó 882 millió forintos támogatás egy részét, mintegy 210 millió forintot, működési feladatok ellátására kívánja fordítani a település, míg a többi 672 millió forint támogatásnak köszönhetően az Iváncsaiak javát szolgáló fejlesztéseket valósítanak meg. Így, egyebek mellett, elkészülhet a Petőfi utcában és a Bajcsy-Zsilinszky utcában a csapadékvíz elvezetés és a járdaépítés, sőt a település közvilágításának korszerűsítése is. Ezeken kívül fontos összegeket emészt majd fel az általános iskola külső felújítása és annak részleges tetőcseréje, az óvoda- és bölcsőde felújítása és bővítés, valamint külterületi utak felújítása és csapadékvíz elvezetése valósul meg.

Forrás: Megyeháza

Ugyanazon a napon, egy szűk órával később már Adony városában volt Molnár Krisztián. Mint kiderült, a kereken félmilliárd forintnak megvan már a helye. A város önkormányzata a támogatásból egyszerre több álmot is dédelget. Az egyik, hogy 256 millió forintot fejlesztésre fordítanak. Ennek keretében egyebek mellett megoldódik a Petőfi köz, valamint a Petőfi és a Bocskai utcák közötti terület vízelvezetése, illetve a Táncsics Mihály utcában lévő szolgálati lakás felújítása. A forrásból jut keret a Kossuth Lajos utcai szociális központ bővítésére is, és ezeken kívül, a támogatás fennmaradó részét, ami nem kevesebb mint 244 millió forintot működési feladatokra fordítja Adony.

Mint azt Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke a támogatási szerződések aláírásakor elmondta, számukra a vármegye településein élők életkörülményeinek, hétköznapjainak jobbá tétele a legfontosabb, és ezt a célt szolgálják majd ezek a fejlesztések is.

Ezt az irányt követve, a hét előttünk álló napjain további településekre ér oda a megyei elnök. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában