Immár 90. alkalommal

1 órája

Móri Bornapok: Hihetetlen tömeg a szüreti felvonuláson (videóval és galériával)

Október 3-6. között zajlott a jubileumi, szám szerint a 90. Móri Bornapok, melynek igencsak megadták a módját. A vasárnapi szüreti felvonulás pedig a megkoronázása volt a négynapos fesztiválnak.

Kecskés Zoltán

Középen Négele Dóra borkirálynő, mellette pedig udvarhölgyei Kegyes Lilla és Szakasits Lili Regina

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egy négyzetméterre jutó nézők és felvonulók száma igencsak jelentős volt, talán még sosem voltak ennyien. A jelentős mérföldkőnek számító ünnepi alkalmon szinte mindenki ott szeretet volna lenni, rengetegen látogattak ki, hogy részesei legyenek ennek a nagyszerű hagyománynak. A kisváros vasárnap délutánra megtelt parkoló autókkal: a központtól távolabb, a panelházak között is foglalt volt szinte minden hely.

A szüreti felvonulás útvonalán sorfalat álltak az érdeklődők. Készültek a videók, fotók és a selfik is. A csikósok vezették fel a menetet, majd a Ferencz tanya Viktória hintóján megérkezett az idei Móri Borvidék Borkirálynője, Négele Dóra és udvarhölgyei Kegyes Lilla és Szakasits Lili Regina mögöttük pedig végeláthatatlan hosszú sorban vonultak a további fogatok, mazsorett csoportok, hagyományőrzők, énekegyüttesek, fúvósok, népi vonósok, néptáncosok és számos borrend taláros képviselői is.

A Móri Bornapokat gálaműsor, Szikora Róbert és az R-GO, valamint Dj Dominique koncertje zárja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában