Jégkorong

2 órája

Ravasz volt a róka

Az oszták bázisú jégkorongliga hatodik fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a HCB Südtirol Alperia csapatát fogadta az Alba Arénában. A mérkőzést a bolzanói egyesület nyerte 0-3-ra, a Volán támadásai bár veszélyesek voltak, gólt nem sikerült lőni.

Kelemen Kornél

Rengeteg Volán helyzet, három vendég gól

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szomorúan kezdődött a Volán vasárnapi mérkőzése, hiszen a kezdő dudaszó előtt az Alba Volán SC egykori játékosáról, a nemrég tragikus körülmények közt, 44 éves korában elhunyt Szuna Rolandról emlékeztek meg a jelenlévők. A nehéz, de ugyanakkor megható pillanatok után Chase Berger átvehette a hónap játékosának járó díjat, ezután pedig már csak a játéké volt a főszerep.

A mérkőzést mindkét együttes nagy elánnal kezdte, felváltva alakítottak ki helyzeteket. Az első igazán komoly lehetőség a Volán előtt adódott, Bartalis István törhetett szemből a kapura, ám ezt az olaszok hálóőre Sam Harvey, szép mozdulattal hárította. A harmad végén a Volán Braden Chrisstoffer kiállítása miatt nagy nyomást gyakorolhatott az ellenfelére, viszont gólt nem tudtak szerezni 0-0

Az első harmadot követően október 6-ra is megemlékezett a Hydro Fehérvár AV19, a kivetítőkön a szabadságharc leverésével kapcsolatos fotósorozatot játszottak le.

A második harmadban agresszívabbak voltak a csapatok, egy emberelőnyt kihasználva a vendégek pedig Matt Bradley révén megszerezték a vezetést 0-1. A bekapott gól ébresztő jelleggel hatott Kiss Dávid legénységére, gyorsítottak a játékukon, ezzel egyidejűleg több kialakított helyzetük is lett. Az együttesek próbálták magukhoz ragadni az irányítást, mely időszakosan sikerült is, de alig egy-két percet követően az ellenfél ki tudott szabadulni a nyomás alól. A játék képe alapján bármelyik csapat betalálhatott volna, viszont az eredmény továbbra sem változott.  Hazai részről Erdély Csanád előtt adódott a legnagyobb sansz, hogy ismét egál legyen az állás, viszont belevezette a korongot a kapusba. A harmad utolsó perceiben, a fehérvári játékosokon észlelhető volt egyfajta frusztráltság, aminek következtében a játékvezetők  a palánk mögé küldték Terbócs Istvánt, majd nemsokkal a kétperces büntetés letelte után Joel Messnert is. A vendégek próbálták kihasználni az emberelőnyüket, de a Volán szoros védelmét nem sikerült feltörniük. 

Az utolsó felvonásban jobban kezdett a bolzanói csapat, de pár perc elteltével, teljesen a kapuja elé szorult a vendég csapat. A negyvennegyedik percben Cameron Gaunce kemény lövése szállt kapu fölé. Jó ütemváltások és magas tempó jellemezte a fehérváriak játékát, olasz ellenfelük  csak a kontratámadásokban bízhatott. A nagy sietségnek meglett az ára, félpályán korongot veszített a Volán, a kínálkozó lehetőségre lecsapott Anthony Salinitri, ezzel már 2-0-ra vezetett a HCB Südtirol Alperia. A hátralévő időben keményen próbálkozott a hazai csapat, de Stajnoch révén csak kapufáig jutottak. Az utolsó percekben szinte már harapni lehetett a feszültséget, egy lerántást követően felrobbant az aréna, a vendégektől ki is állították Adam Helewka-t, a szituációt megpróbálta kihasználni a Volán, a kapus Horváth Dominikot lecserélte Kiss Dávid vezetőedző, ám egy korongvesztés után a vendégek voltak eredményesek, a gólszerző Daniel Mantenuto volt, ezzel a végeredmény Hydro Fehérvár AV19, HCB Südtirol Alperia 0-3.

Hydro Fehérvár AV19 – HCB Südtirol Alperia 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
ICEHL 9. forduló Székesfehrvár, Alba Aréna Vezette: Stefal Siegel, Tomas Hronsky, Daniel Konc, Otto Durmis
Hydro Fehérvár AV19: Horváth – Cheek, Gaunce, Hári, Campbell, Kuralt, Sebők, Atkinson, Berger, Messner, Brown, Erdély, Stipsicz, Bartalis, Stajnoch, Mihály, Ambrus, Magosi, Kulmala, Kiss, Terbócs. Vezetőedző: Kiss Dávid
HCB Südtirol Alperia: Harvey – Seed, Valentine, Bradley 1, Helewka, Gazley (2), Christoffer(1), Marchetti, McClure, Frigo, Mantenuto 1, Frank, Digiacinto, Finoro, Salinitri 1, Brunner, Spornberger, Bourque, Hults (1), Di Perna. Vezetőedző: Glen Hanlon
Kapuralövések: 32 illetve 22
Kiállítások: 0/3 illetve 1/5

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában