Elázva, de törve nem

2 órája

Móri Bornapok: Kiállítással ünnepli a jubileumot a Tücsök Művek

Nem sokat segített a Tücsök Művek Kulturális Egyesület tagjainak az időjárás. A legújabb, ünnepi kiállításuk elrendezése során szinte végig esett az eső, így testileg elázva, de lélekben cseppet sem törve végeztek a feladattal. A szabadtéri fotókiállítás a A Szent István parkban látható október közepéig.

Palocsai Jenő

Régi, de nem feledett arcok és ma is meglévő, de azóta már felismerhetetlen épületek sorakoznak a képeken

Fotó: Tücsök Művek

A 90 éves Móri Bornapok eseményeihez kapcsolódva különleges kiállítást hozott létre a Tücsök Művek Kulturális Egyesület.

– Mottóul azt a Márai Sándor idézetet választottuk, hogy „Az ember a közösség tagjaként teljesedik ki, de az egyéniségét nem adhatja fel. A közösség az egyént nem megfojtja, hanem kibontakoztatja." Számtalan fénykép állt rendelkezésünkre, hogy összeállíthassuk a kiállítás fotóanyagát. A munka során a Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely helytörténeti fotógyűjteményéből válogattuk. A tárlat címe: Móri Közös Létek - Közösségek fényképek a 20. század első feléből és kicsit későbbről–tudtuk meg el a Tücsök Művektől, pontosabban Mosberger Róberttől.

Fotó: Tücsök Művek

Mint kiderült, az október 13-ig látogatható szabadtéri fotókiállítás a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában