Haladni a megkezdett úton

2 órája

Nagy Attila: A kisapostagiak jó közösséget alkotnak, innen folytatjuk...

Azon kevés polgármesterek közé tartozik, akit negyedszerre is a település első emberévé választottak az önkormányzati választásokon. A Duna-menti településen Nagy Attila a folytonosságot képviseli, így az eddig megkezdett utat kívánja folytatni. Határozott elképzelései vannak arról, hogy merre is kormányozza tovább Kisapostag hajóját: az új célokkal együtt, az eddig tartozásokat is rendezné a faluvezető.

Kecskés Zoltán

Október 9-én ünnepélyesen is megalakult az új képviselő-testület a Duna-menti településen, Kisapostagon.

Fotó: Kállai Félix

„Nagy Attila és csapatának vezetése alatt Kisapostag egy igazi ékszerdobozzá fejlődött a Duna partján, az egyik legszebb településünk lett Dél-Fejérben. A számos megvalósult, fontos fejlesztés mind a község küllemét, mind a lelkét építik, nagyon kedves és összetartó közösség van a településen” – ezeket a gondolatokat még Varga Gábor országgyűlési képviselő fogalmazta meg a választási kampányban. Kisapostag döntött és a szavazók több mint 82 százaléka tette le a voksát a regnáló polgármester mellett, ami szintén az egyik legnagyobb arányú győzelem volt nem csak a megyében, de országosan is.

Kisapostag_Nagy Attila_alakuló_ülés
Nagy Attila, Kisapostag újra megválasztott polgármestere.
Fotó: Önkormányzat

Szinte napra pontosan 4 hónappal ezelőtt elsöprő győzelmet aratott: Mit gondol erről, hiszen immáron már a negyedik ciklusát kezdhette meg polgármesterként?

– Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a választópolgároknak jómagam és képviselőtársaim nevében! Véleményem szerint testületünkkel karöltve sikerült elnyernünk a lakosok bizalmát. Csapatként gondolkodunk és dolgozunk, fontos, hogy a közös akarat valósuljon meg. Ehhez kell egy jól prosperáló hivatal és olyan szakember gárda, aki magáénak érzi a települést és a feladatokból is kiveszi a részét. Mindez jelenleg meg van nálunk. Ezúton is köszönöm mindenkinek a szorgalmat, pozitív, segítőkész hozzáállást!

Mennyiben kíván más irányt követni a következő években? Mik lesznek a fő csapásirányok?

– Folytatni szeretném a megkezdett utat! Lehetőségünk szerint fontos a meglévő értékek fenntartása, karbantartása. Szeretnénk kihasználni pályázati lehetőségeket is: mindezekhez megvannak az elgondolások és kész tervekkel is rendelkezünk. Források tekintetében jó lenne megoldást találni, hiszen mindannyian érezzük, hogy jelenleg nehezebb a helyzet, ami az önkormányzatot is érinti. Próbálunk szoros gazdálkodással, ésszerű beruházások megvalósításával növelni a kisapostagi emberek komfortját, javítani az életkörülményeiket.

Kisapostag és Baracs szinte összenőtt a Duna-mentén: Hogyan lehet összefogni a közösséget, közösen dolgozni, vannak ez irányba tervei?

– Jó kapcsolatot ápolunk az összes civil szervezettel. Közösen tervezzük és valósítjuk meg programjainkat! A nagyobb események előtt közvélemény kutatást is végzünk, például a lehetséges fellépőkkel kapcsolatban. Kisapostag és Baracs Duna-Part település része össze van épülve. Az ott élő emberek szeretnék a saját környezetükben is a fejlődést. Ebben mi is partnerek vagyunk. Ha szükséges és Baracs település úgy látja, akkor a meglévő  kisapostagi közművek elbírnák az ott felmerülő igényeket is! Kulturális és más programokon is közösen veszünk részt. Településünk szolgáltatásait is igénybe tudják venni, hiszen Baracs-Apátszállás 12 km-re található. A baracsi Duna-part és Kisapostag közigazgatási területének határán található kikötő és vendéglátó egység, a mellette hosszan elhúzódó homokos plázs fontos mindannyiunk számára, ahová programokat is szervezünk. Jó lenne előrelépni a terület fejlesztésének ügyében, mert ezt sokan megfogalmazták és elvárják az elkövetkező időszakban.

Hogyan látja az elkövetkezendő időszakot? Mik a legfontosabb feladatok, a fejlesztések és beruházások terén? Az egyik a sportcsarnok, ha jól sejtem...

– A sportcsarnok egy picit túlzás, de egy közel 600 négyzetméteres közösségi színtér, ahol az iskolások, óvodások, a lakosság is tud sportolni, a rendezvényeinket meg tudjuk szervezni - nagyon fontos lenne a számunkra. Jelenleg a hivatalunk földszintjén található kultúrteremmel rendelkezünk, de a fejlődésünkkel párhuzamosan lett egyre szűkebb! A szüreti bálon, karácsonyi rendezvényünkön és több egyéb eseményen be sem férünk mindannyian a helységbe. Mindig vannak kiszoruló emberek, akik az ablakon, vagy kivetítőn keresztül láthatják az aktuális műsort. Van adósságunk a Zrínyi utca fejlesztésének, felszíni vízelvezetés megoldásának tekintetében. A tervek elkészítése folyamatban van. Mindenképpen prioritást élvez a projekt megvalósítása.

Kisapostagiak jó közösséget alkotnak! Bizonyíték erre az árvíznél tapasztalható összefogás, segítségnyújtás. Bízom benne, hogy ez a hozzáállás más területeken is érezhető lesz az elkövetkező időszakban. Számítok a konstruktív ötletekre, a közösségünkre jellemző pozitív kommunikációra, amely nagy segítséget jelent a problémák, feladatok megoldásánál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában