Bélyegek és pénzérmék

2024.10.25. 11:42

Országos Numizmatikai és Filatéliai Találkozó Seregélyesen

A bélyeg- és érmegyűjtés egyike a világ legnépszerűbb hobbijainak, megyénkben is sokan hódolnak nekik. Nemcsak gyűjtőknek, hanem gyermekeknek is érdekes és tanulságos lehet a hétvégén Seregélyesen megrendezésre kerülő Országos Numizmatikai és Filatéliai Találkozó.

Gombor Lili

Az Országos Numizmatikai és Filatéliai Találkozóra október 26-án, szombaton, 08:00 óra és 13.00 óra között kerül sor Seregélyesen a Széchenyi utca 1. szám alatt. 

A bélyeggyűjtésen belül a filatélia kifejezés a postai díjak és hatóságok fiskális bevételeinek elszámolása céljából készített postai és illetékbélyegek, valamint a hozzájuk kapcsolható tárgyak, mint például bélyeggel ellátott borítékok, csomagok, bélyeggel ellátott okiratok gyűjtését jelenti.

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány. Habár a numizmatika művelői, a numizmatikusok eredetileg a régi érmék gyűjtésével és tanulmányozásával foglalkoztak, érdeklődésük ma már kiterjed a modern pénzformák és pénzhelyettesítők, valamint az értékpapírok kutatására is. A numizmatikusok legfontosabb tevékenységei közé tartozik mindenekelőtt a pénzek és pénzhelyettesítők gyűjtése és rendszerezése, melyhez szükséges a régi feliratok tanulmányozása (paleográfia) és a címerek ismerete (heraldika). 

E két különös világba nyerhetnek betekintést mindazok, akik ellátogatnak a seregélyesi programra a hétvégén. Bővebb információ Apáti-Kiss Zsolttól kérhető a +3670/744-97-30-as számon és a [email protected] címen kérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában