Kicsik és a kicsit nagyobbak voltak együtt

16 órája

Oviból az iskolába, nem mindig könnyű az átmenet

Együtt játszottak és ismerkedtek egymással ovisok és kisiskolások a kedves rendezvényen.

Bokányi Zsolt

Ovis és isis csúcstalálkozó!

Fotó: az iskolától

Ovis csoportszobából az iskolapadba, nem egyszerű feladat. Sem a szülőknek sem pedig a gyereknek nem könnyű az óvoda után érkező iskolakezdés! Tudják ezt a Sárszentmiklósi Általános Iskolában és az óvodában is. Így megragadva a néhány nappal ezelőtti Mihály nap lehetséges apropóját, közös programot szerveztek az első diákoknak, és az ovisoknak! 

Ovi-isi találkozó
Ovisok és isisek együtt! 
Fotó: az iskolától

Németh Mária, tanító az iskola közösségi oldalán a következő bejegyzést írta: – Nagyon fontosnak tartjuk iskolánkban az óvoda-iskola átmenet segítését, hiszen elsőseink egy hónappal ezelőtt még az óvodában töltötték mindennapjaikat és egyik pillanatról a másikra szakadtak el a biztonságot jelentő óvó néniktől, a csoportszobától és a rengeteg kalandot tartogató mászókás, homokozós udvartól. Kis elsőseink közös programok szervezésével, meghívások alkalmával újra találkozhatnak volt óvodástársaikkal, játszhatnak a gyerekekkel.

Kukorica morzsolása, kiváló program! 
Fotó: az iskolától

A rendezvény napján első évfolyam kisiskolásai tehát az óvoda által szervezett Mihály napi mulatságon vendégeskedtek. Az óvónők fantasztikus meséje után kukoricamorzsolásra, táncra és játékra hívtak mindenkit, miközben kis asztalokon rágcsálnivalók gondoskodtak az energia pótlásáról a gyerekek nagy örömére. Az óvó nénik kedves invitálására, szinte csak egyetlen válasz lehetséges, legközelebb az iskolában találkozunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában