Jelenleg is ápolják

2 órája

Polgármester nélkül is megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület

A legtöbben bizonyára már olvasták vagy hallották, hogy eltűntként kereste a rendőrség Kerekes Ildikó jenői polgármestert, akiről később megtudtuk, hogy egy szegedi hotelban találtak rá, majd pedig a Szent György Kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az elmúlt napok történéseinek ellenére csütörtök délután megtartották polgármester nélkül is az alakuló ülést. A hat tagú képviselő-testület három régi és három új tagot számlál. Az előző ciklus képviselői közül újraválasztották Klima Istvánt, Tóth Istvánt és Varga Ferencet. Az új tagok között pedig Herczeg Józsefet, Király Anikót és Vargáné Kerekes Erzsébetet köszönthették. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Mivel mind a hat képviselő jelen volt az ülésen, így az határozatképes volt és dönthettek a napirendi pontokról, melyek között a legfontosabb a képviselők eskütétele volt, amely meg is történt. Így az új önkormányzati ciklusban a fent felsorolt képviselőkből állt fel a testület. 

Habár az alakulóülés megtartását nem befolyásolta Kerekes Ildikó polgármester hiánya, távollétében alpolgármesteri javaslat nem született. 

Miután megtörtént az eskütétel zárt üléssel folytatódott a tanácskozás. 

Természetesen érdeklődtünk a jelenleg is kórházban lévő polgármester felől, de családja zártan kezeli az állapotával kapcsolatos híreket, így az önkormányzat munkatársai sem tudtak információkkal szolgálni. Korábbi tájékoztatásuk alapján: jövő héten tudunk kapcsolatba lépni a településvezetővel.

Kerekes Ildikót az idei választáskor ismét polgármesterre választotta a község. A szavazók több mint 51%-a szavazott rá. De hasonlóan magas százalékkal lett képviselő: Varga Ferenc és Vargáné Kerekes Erzsébet. Herczeg Józsefet, Klima Istvánt és Király Anikót pedig 46 és 47 körüli százalékkal szavazták meg.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában