Egy emberként mozdult meg Dunaújváros

2 órája

Prevenció: Hatalmasat „szólt" az emlőrák elleni akció! (galéria)

A mellrák elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet a megye második legnépesebb városában, a „Jót szívből Dunaújvárosért” elkötelezett civil szervezet kezdeményezése, amely több száz érdeklődőt vonzott. Az esemény a prevenció jegyében zajlott.

Kecskés Zoltán

Mellrák elleni séta Dunaújvárosban.

Fotó: Jót szívből Dunaújvárosért

A rendezvény programjai a  Városháza C szárnyában kezdődtek szombat délelőtt, ahol egészségügyi szűrések és szakmai előadások egész sora várta az érdeklődőket a prevenció jegyében. Aztán az esemény az utcára költözött, ahol többek között Kollányi Zsuzsi kimondottan erre a napra írt dala is debütált a dunaújvárosi Medusa táncegyüttessel a háta mögött. Mondanunk sem kell, hatalmas sikert aratott a jelenlevők körében.

Dunaújváros_mellrák_prevenció_felvonulás
Kollányi Zsuzsi a dunaújvárosi táncosok gyűrűjében: kimondottan erre az alkalomra írt „Figyelj Rá(n)k!" című dalát adta elő a prevenció jegyében.
Fotó: Jót szívből Dunaújvárosért

Mint azt a rendezvényt szervező civil szervezettől – „Jót szívből Dunaújvárosért” – megtudtuk, a szombati nap minden képzeletüket felülmúlta: 

Hihetetlen volt látni és érezni azt az összefogást, amely megmozdította az embereket a közös cél érdekében. Büszkék és hálásak vagyunk, hogy Kollányi Zsuzsi  jelenlétével emelte a nap színvonalát. Szívünk csordultig van tele 

– nyilatkozta Petrás Gábor főszervező.

(Galéria a képre kattintva!)

Az eseményt motoros felvonulással egybekötött séta zárta a Vasmű úton több száz résztvevővel. A megmozdulást kezdeményező Tóth-László Krisztina a FEOL-nak elárulta, személyes indíttatás miatt vállalta magára a szervezést.

Dunaújváros_mellrák_prevenció_felvonulás
Motoros kíséretet kaptak a gyalogosok a mellrák elleni sétához.
Fotó: Jót szívből Dunaújvárosért

– Mivel egy számomra kedves ember, barát és egyben alkalmazottam tavaly 27 évesen szembesült a ténnyel hogy mellrákos, és sajnos azóta többszörösen is áttétes lett ilyen fiatalon, nem volt kérdés, hogy egy ilyen akcióból kivegyem a részem. Szerettük volna, hogy minél nagyobbat szóljon a városban, vagy akár még messzebbről is meghallják. Ezért született meg az ötlet, hogy motoros kíséretet kapnak a gyalogosok a  sétához. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a cukrászdám hívására ilyen szép számban jöttek el a rendezvényre, hogy segítség a “hangosítást", a figyelem felhívást. Voltak köztük rendszeresen visszatérő vendégeink, de nagyon sok új arcot is láttam. Érkeztek motorosok például Makóról, Kecskemétről, Kalocsáról, Budapestről és környezetéből, de természetesen  Dunaújváros és a környező településeiről is. Mérhetetlenül hálás vagyok nekik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában