Fő az egészség

2 órája

Folytatódnak a városrészi szűrőnapok

Öreghegy és Kisfalud után, most a 14. választókerületben – Búrtelep, Börgönd, Ráchegy, Köfém lakótelep – folytatódnak a szűrőnapok. Erről árultak el részleteket a szervezők október 8-án, kedden egy sajtótájékoztató keretében, a szűrőnap helyszínén, a Köfém Művelődési Házban.

Déri Brenda

Sajtótájékoztatót tartottak az október 19-i szűrőnapról.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Ahogy azt Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok elmondta: minden akciójukkal az egészségtudatosságra szeretnék felhívni a figyelmet. 

– Az egészségünkért mi magunk is felelősséggel tartozunk és az egészséges életmód, valamint sportolás mellett ide tartozik az is, hogy időről időre szűrővizsgálatokon vegyünk részt – fogalmazott.

A körzet újonnan választott képviselője Békési Ferencné, aki a leköszönő Dienesné Fluck Györgyit váltotta örömmel fogadta, hogy már ciklusa elején sorra került az általa képviselt városrész. Mint azt hangsúlyozta, a szűrővizsgálatokkal lehetőség van az esetleges addig fel nem fedezett betegségek kiderítésére, így arra buzdítja az ott élőket, hogy éljenek a lehetőséggel. 

A szűrőnapnak helyszínt biztosító Köfém Művelődési Ház igazgatója, Simon József is részt vett a sajtótájékoztatón, aki úgy véli, hogy a program szorosan illeszkedik az intézmény sport tevékenységeihez és mentálhigiénés eladásaihoz. 

A szűrőnapon lévő vizsgálatokról már Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési iroda szakmai vezetője beszélt. Mint megtudtuk, a korábbiakhoz hasonlóan lesz: EKG, kardiológiai tanácsadás, boka-kar index meghatározás, általános állapotfelmérés, bőrgyógyászati vizsgálat, csontsűrűség mérés és dietetikai tanácsadás. De ezek mellett akár az egészségügy területét érintően, akár más témában az iroda munkatársai szívesen segítenek az oda érkezőknek, ha kérdéseik vannak. 

A szűrőnap október 19-én, szombaton reggel 9 és délután 13 óra között lesz a Köfém Művelődési Házban, de a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet október 14-én, 8-16 óra között a 06/70-455-9930-as telefonszámon tehetnek meg azok, akik élni kívánnak a lehetőséggel. 



 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában