Csipkétől a festett bútorig

1 órája

Tehetségkutató: kiállítás nyílt a Szenior ki mit tud? versenyzőinek munkáiból

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által meghirdetett Fejér vármegyei nyugdíjasok Ki mit tud? tehetségkutató versenyére előadóművészet, képző-, ipar- és népművészet kategóriákban várták a jelentkezőket. A tárgyalkotók pályamunkáiból most kiállítás nyílt, melyet október 4-től november 6-ig az SZKKK Fürdő sori központjában lehet megtekinteni.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Szenior ki mit tud? tehetségkutató verseny mintegy három évtizede szólítja meg a szépkorúakat, hogy megmutassák tehetségüket, s egyben közösségi, kapcsolatépítési lehetőséget is kínáljon számukra. A korábbi évekhez hasonlóan idén is sokan jelentkeztek és vettek részt a tehetségkutatón, amelynek tárgyalkotó kategóriájában idén negyvenkét nevezés érkezett a vármegyéből.

 

Nemcsak előadóművészeti, hanem képzőművészeti tehetségkutató

A képző-, ipar- és népművészet kategóriába festménnyel, grafikával, hímzéssel, csipkével, fafaragással és festett bútorral neveztek a szépkorúak. A beérkezett alkotásokat Szolnoki Szabolcs festőművész, Tóthné Albrecht Anikó textilműves és Kovács Loránd Olivér, a Szent István Király Múzeum szakmai igazgatója értékelte és minősítette, majd az értékelés után konzultációra várták az alkotókat.

A pályamunkákból pénteken nyílt kiállítás a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A megnyitón – amelyen közreműködtek a Ciszterci Szent István Gimnázium ifjú népdalénekesei, a Ciszterci Pacsirták is – a zsűri átadta a minősítéseket. A tárlat november 6-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, hétfőn és szerdától péntekig 8–22 óráig, kedden 8–20 óráig, szombaton 12–20 óráig.

 

Jön a folytatás

A Szenior Ki mit tud? a Táncházban folytatódik jövő héten az előadóművészeti kategória válogatóival október 7-én és 9-én 08:00 órától. A díjátadóra október 27-én 15:00 órakor kerül sor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában