Fehérvári Töklámpás Fesztivál

18 órája

Töklámpás fesztivál Fehérváron: varázslatos hangulat a Bartók Béla téren (galéria és videó)

Szépen lassan érkeztek a világító tökök és gazdáik vasárnap késődélután a székesfehérvári belvárosba. Voltak ijesztően nevető és komfortos laknak berendezett tökök is az ötödik alkalommal megrendezett Fehérvári Töklámpás Fesztiválon.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kornis Gyula pap és kultúrpolitikus szoborba öntött alakja lakonikus nyugalomban, azzal a bizonyos rejtett mosollyal az arcán figyelte október 27-én, vasárnap késő délután, ahogy Székesfehérvár belvárosából érkeznek felé a családok. Világító töklámpásokkal, ijesztő vagy éppen kreatív alkotásokkal jöttek jobbról is, balról is a Vörösmarty Mihály Könyvtár lépcsőjéhez az ötödik Fehérvári Töklámpás Fesztiválra a büszke kis szobrászok, hogy egymás mellé tehessék a szebbnél szebb munkákat.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Komoly és nagy gonddal készített faragott tököket hozott mindenki, melyek narancsos fénye igazán hangulatossá tette a „kék órába” burkolózó október végi teret. Aztán szép lassan besötétedett, s már nem csak a lámpások derengő fénye melegítette az ódon házfalakat, de a villódzó luftballonoké s az utcai lámpáké is. A kis lámpások így estére ismét haza kerültek, hogy ott várják a Mindenszentek közelgő napját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában