Program

2024.10.26. 16:30

Töklámpás Fesztivál immár ötödik alkalommal

Az V. Töklámpás Fesztiválra október 27-én, vasárnap 17 órától várnak mindenkit a könyvtár előtti térre a szervezők, akik remélik, minél többen hozzák el a rendezvényre a saját maguk faragta lámpásokat.

Feol.hu

A tökfaragás tökéletes közösségi és családi program lehet

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Október utolsó vasárnapján újra a töklámpások fénye borítja majd narancssárgába a Bartók Béla teret, ahol a Fehérvár Médiacentrum szervezésében immár az V. Töklámpás Fesztivál hívogatja a székesfehérváriakat. A 17 órától kezdődő, ingyenes eseményre az érdeklődők érkezhetnek tökkel vagy anélkül is, de a rendezvény akkor lesz igazán látványos, ha minél többen elhozzák a saját maguk által faragott töklámpást.

Az alkotásokat a könyvtár előtti lépcsősorra, vagy a térkövezett területre rakhatják majd le a tulajdonosaik, s ezt követően kezdődhet a körbejárás, a beszélgetés, a fotózás. A 19 óráig tartó fesztivál célja a közös szórakozás és a töklámpásokban gyönyörködés, és állítólag a „közismert székesfehérvári kísértetek némelyike is készülődik az eseményre”. Szellemkörökben azt suttogják, hogy a fesztiválra megérkezik a rettegett Caraffa gróf is - írja az ökk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában