In memoriam

2 órája

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Borbély György

Életének 71. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Borbély György, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Alapítvány kuratóriumi tagja. Évtizedeken keresztül dolgozott mérnökként az élelmiszeriparban, munkája mellett tevékeny részese volt a fehérvári kulturális életnek.

Gombor Lili

Borbély György (1953 - 2024)

Fotó: szekesfehervar.hu

Borbély György 2004 óta dolgozott az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Alapítvány Kuratóriumában, ahol színház-igazgatókkal, karmesterekkel, dolgozott együtt, pályázatokat írt, melyek eredményeként lemezfelvételeket adtak ki és az alapítvány vásárolta a muzsikusoknak az „első öltözet” fellépő ruhákat. Az alapítvány az utóbbi években székesfehérvári fiatal muzsikusokat támogatott, és hozzájárultak a zenei versenyeken, mesterkurzusokon való részvételük dologi kiadásaihoz is – olvasható a Borbély Györgyről szóló megemlékezésben a Székesfehérvár.hu oldalon.

Tájékozott volt humán területeken is, zenében, irodalomban. Számtalan székesfehérvári programon vett részt. Az Alba Regia Feszten, a szimfonikusok koncertjein, a Szarvas József szervezte Viktória esteken és Silye Sándor Fecsegőjében is rendszeresen jelen volt.

Nagyon büszke volt családjára, két mérnök gyermekére, és boldogan vett részt négy unokája életében. Nagy álma volt a Királysori Akóts malom helyreállítása és később ipari műemlékként való működtetése. Szerette volna, ha ott egy élelmiszeriparra épülő tudományos játszóház is épül. 

Szomorú szívvel búcsúzik tőle Székesfehérvár közössége. Nyugodjon békében! Emlékét megőrizzük!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában