Bemutatkozás és ezernyi kérdés

5 órája

Új képviselő állt hétfőn Feketehegy-Szárazrét lakói elé

Október 7-én tartotta első lakossági fórumát Szontaghné Kovács Erika. Feketehegy-Szárazrét városrész lakossága számos témában tettek fel kérdéseket az új önkormányzati képviselőnek. A fórumon több város vezető is megjelent, köztük Cser-Palkovics András polgármester is.

Palocsai Jenő

Az új önkormányzati képviselő Szontaghné Kovács Erika

Forrás: szekesfehervar.hu

A júniusban tartott önkormányzati választások eredményeképpen Szontaghné Kovács Erika képviselő lett. Ennek kapcsán bemutatkozó lakossági fórumot szerveztek a Feketehegy-Szárazrét városrészben. A Szigli Istvánt váltó Szontaghné Kovács Erikát sok érdeklődő, számos kérdés, és több javaslat is várta a fórumon, ahol bemutatkozó beszédében többek között arról is beszélt, hogy nagyon várta már, hogy elkezdhesse a munkát, hogy tudja, hogy nagyon sok feladata lesz, de mindent megtesz majd, hogy jól tudja képviselni a városrészben élők érdekeit.

Szontaghné Kovács Erika első lakossági fóruma, mint önkormányzati képviselő
Bemutatkozott a lakosságnak az új önkormányzati képviselő
Forrás: szekesfehervar.hu

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban nem csak a helyi lakosok jelentek meg, hanem a város számos vezetője, köztük Milus Gábor városi rendőrkapitány, Bozai István városgondnok, vagy akár Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője. De meghívót kapott Lantay Attila városi főépítész és Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője is.

Cser-Palkovics András polgármester nem csak megfigyelőként volt jelen a fórumon, hanem szólt is néhány szót a megjelentekhez. Beszédében megköszönte a korábbi képviselőnek, Szigli Istvánnak azt a több évtizednyi munkát, amivel a Feketehegy-Szárazréten élőket szolgálta.

 

Fontos ügyeken dolgozik majd a képviselő
 

Természetesen elkerülhetetlen téma volt a szárazréti körforgalom bővítésének ügye is, ami, mint kiderült, valójában állami fenntartású út és útkapcsolat, tehát a bővítés feladata az államé, de a Magyar Közút és az önkormányzat közötti megállapodás értelmében Székesfehérvár elkészíttethette a bővítésre vonatkozó tervet, ami már csak az engedélyeztetésre vár.

– Azt látjuk már, hogy egy költségbecsléssel nagyjából egymilliárd forint körüli beruházásról van szó. A város ezt az összeget egy az egyben nem tudja átvállalni az államtól, de hogyha ezzel gyorsítani tudjuk az állami döntéshozatalt, akkor valamennyi összeggel, a beruházási összeg 10-20 százalékával a város hozzájárulna a kivitelezéshez azon túl, hogy az eddigi költségeket mi viseltük, beleértve a tervezést és a majdani engedélyeztetés költségét – fogalmazott Cser-Palkovics András, aki azt is elárulta, hogy akár már 2025-ben el lehetne jutni a kivitelezési közbeszerzési eljárásig.

Szó esett még többek között a Mura utcai buszfordulóról és egy leendő sportcentrum építéséről is.

– Köztudott, hogy én nem ebben a városrészben élek, de azt gondolom, hogy nem is kell ahhoz itt élnem, hogy úgy tudjam képviselni a városrészt, hogy az megfelelő legyen. Én azt tudom önöknek ígérni, hogy itt leszek, jelen leszek, bármikor elérhető leszek bárkinek. Ami az én fő feladatom, hogy az önök által feltárt problémákat, gondokat és fejlesztéseket eljuttassam azokhoz a szakemberekhez, azokhoz a fórumokhoz, amiben ezt meg lehet vitatni, be lehet tervezni és el lehet dönteni, hogy erre van-e megoldás vagy nincs – mondta a bemutatkozása során a kétgyermekes képviselőnő.

Továbbra is neuralgikus pont a Bodrogi utca lezárása. Ennek kapcsán a közlekedési iroda vezetője beszélt.

– A Bodrogi utcából az Új Csóri út felé jobbra kis ívben lehet majd kihajtani, az Új Csóri út felől pedig behajtani tilos az utcába. Az utca utolsó 15 métere egyirányú lesz az Új Csóri út felé. Várhatóan október 16-tól lekerül a zsákutca tábla, onnantól az Új Csóri útra ki lehet hajtani. – mondta Nagy Zsolt.

Mint kiderült, a Bodrog utcai változások első körben csak teszt jelleggel jelennek meg, ugyanis azzal is kell számolni, hogy jövő januártól egy 28 férőhelyes bölcsőde nyitja meg majd kapuit, és az intézmény működése jelentős változásokat is generálhat a közlekedésben.

Gyakori probléma a városrész ezen területén az, hogy az ipartelep felé igyekvő, és az onnan visszafelé tartó teherautók jelentős forgalmat és ezzel járó zajhatást generálnak.

– A Bakony utca kikötését kell megvalósítani az elkerülő útra, ez az Új Csóri útról is húzna le forgalmat. Ez a beruházás uniós pályázat keretében egyes számú prioritás, állami beruházásként fogják ezt a munkát végrehajtani, és amikor kész a Bakony utca kikötése az elkerülőre, akkor tudnák befogadni majd a Szárazrét felől jövő északi ágat, lecsökkentve ezzel a belső teherautó forgalmat. –ismertette a távlati terveket Nagy Zsolt, irodavezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában