Sikeres volt az iskola újabb rendezvénye

9 órája

Zene hangja töltötte meg az iskolát és a gyerekek lelkét

Újabb izgalmas program zajlott az iskolában. Csodás zene töltötte meg hangokkal az intézményt néhány napja.

Bokányi Zsolt

Nagy zenei élmény marad a gyerekeknek!

Fotó: az iskolától

A Sárszentmiklósi Általános Iskolában újabb zenés programot valósítottak meg nemrég. A Lázár Ervin Program célja, hogy a művészet – szociális helyzettől és területi elhelyezkedéstől függetlenül – minden köznevelésben tanuló diák számára egyenlő feltételek mellett hozzáférhető legyen. Most az első, második, harmadik, hatodik és hetedik évfolyamosok számára nyújtott maradandó zenei élményt.

Főszerepben a zene
Kiváló hangulat és zene a rendezvényen. 
Fotó: Az iskolától

A műsort az Apolló Kulturális Egyesület-Escargo szervezte, akik magas színvonalú műsort hoztak el az iskola falai közé. Az előadás címe: Opera Vibe – rézfúvós koncert volt, a fellépő zenekar pedig a Brass Vibe. Repertoárjukban közkedvelt operarészletek szólaltak meg, rézfúvós átiratban, modern hangszereléssel. Így többek között részletek hangzottak el Mozart: Varázsfuvola, Carl Orff: Carmina Burana, Bizet: Carmen, Verdi: Rigoletto, Webber: Az operaház fantomja című művekből.

Nagy átéléssel hallgatták a gyermeke a zenét!
Fotó: Az iskolától

A moderátor a gyermekekhez igazodva, számukra is érthető, értelmezhető és izgalmas módon konferálta fel az elhangzó műveket. S hogy még szebb emlékként maradhasson meg az esemény, a programban hangszerismertetőre is sor került. Az előadás egy percre sem engedte el a nézők figyelmét, az előadók pedig mindent megtettek, hogy lenyűgözzék a közönségüket. A műsor végén természetesen ráadásdal is megszólalt, amit pedig már együtt énekelt a közönség a zenekarral, ezzel is igazolva az esemény sikerét. Az iskola vezetése külön megköszönte a Dunaújvárosi Tankerület dolgozóinak a szervezést és a segítséget a program megvalósításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában