kultúra felsőfokon

2018.08.13. 11:00

A hatodik zenélő udvarral várta az érdeklődőket a Fehérvári Polgárok Egyesülete

Dallamfüttyös, citerazenekar és saját verseiket mondó költők. Körükben tucatnyi élőben alkotó festő. Ilyen egy kultúrával telített udvar a Fehérvári Polgárok Egyesületénél.

Majer Tamás

Forrás: shutterstock

Vasárnap délután a Királyi Napok forgatagából alternatív programra térhettek be a kíváncsiak az Oskola utca 10. alatti lakóházak közötti udvarra. Innen nyílik a Deák Gyűjtemény is.

Palkovics Lajossal, a szervező egyesület elnökével beszélgettünk két műsorszám között.

– Ez már a hatodik zenélő udvarunk, 2012-ben kezdtük. A rendezvényt anno maga az udvar bensőséges, családias hangulata ihlette – vágott bele. – A festők Simon M. Veronika tanítványaiból lett művészek, ő fogja össze őket. Modern és klasszikus stílusú képek egyaránt készülnek. A színpadon írók és költők – Erdődy Maya, Ladányi Maya és Drotleff Zoltán – is fellépnek, saját írásaikat mondják el.

A zenei kínálatunk nagyon sokrétű: egy amerikai countryzenekar nyitotta a délutánt, de volt egy dallamfüttyösünk is, aki eszméletlen nagy hangulatot kanyarított különleges tudásával – mesélte. Nagy János füttyművészt dicsérte.

Ottjártunkkor éppen citeramuzsika szólt, annak előtte operettslágerek csendültek föl.

– Ez egy igazi kulturális mix – jellemezte az eseményt Palkovics Lajos.

A képre, szóra, hangra csábító, inspiráló közeg meghozhatta a résztvevők kedvét az alkotáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában