hullámpapír és zsákvászon

2018.09.23. 07:15

Amikor a művészet hazatalál – Soproni Kiss Sándor tárlata

Soproni Kiss Sándor Szüret-kor című tárlatával debütált újdonat kiállításhelyszínként a lovasberényi NoraBora Pince és annak terciája.

Majer Tamás

Valovics Nóra házigazda, egykori kézilabdázó és Soproni Kiss Sándor egy 1865-ben (!) készült prés előtt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A soproni kötődésű – jelenleg Csákváron tanító – festőművész festményei a „maradi” posztamensek és egyszínű falak helyett ezúttal Isten szabad ege alatt, a régi borosgazda világ épületei és kellékei között kaptak helyet.

Valovics Nóra házigazda, egykori kézilabdázó és Soproni Kiss Sándor
egy 1865-ben (!) készült prés előtt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nyárikonyha piros-fehér kockás abroszán, farönköknek támasztva, hordóra, présre helyezve, szekéroldalnak döntve, fürdődézsa lépcsőjére állítva tekinthette meg a közönség. Soproni Kiss Sándor válogatott képeinek témája egyfelől a borivás kultúrája, másfelől a város.

 

Urbánus képein azonban nem a gyáripar teljesedik ki, hanem az emberi életút. Életkapuk, ki- és bejáratok foglalják keretbe kompozícióit. Városrajzai is a természet felé mutatnak irányt. Izgalmas a felületkezelése, vásznaira előszeretettel erősít fel hullámpapír és zsákvászon darabokat, amelyek meglepő textust adnak képeinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában