palackba zárt nedűk

2018.09.21. 07:30

Soproni Kiss Sándor kiállításán nem csak nézni ér, festeni is lehet

Szeptember 21-én, délután 6 órakor Lovasberényben – festői környezetben – nyílik kiállítása Soproni Kiss Sándor festőművésznek.

Majer Tamás

Soproni Kiss Sándor egyik kedvelt témája a város

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az alkotó Szüret-kor című tárlatát a Diós utcában megtalálható NóraBora Pince fogadja be. A kiállítás tematikájának alapját a bor és a szüreti hangulat teszi ki: a képek a szőlőből elővarázsolt baráti élményekről és a palackba zárt nedűkről is mesélnek. A tárlatot Valovics Nóra házigazda nyitja meg, közreműködik Cseke Szabolcs hangdrumművész. A szabadtéri megnyitót közösségi festés teszi aktív eseménnyé: egy vásznat ugyanis üresen hagyott a művész, erre bárki pingálhat, az ecsetet, a festéket s a jó tanácsot Soproni Kiss Sándor adja hozzá. A festő és tanár soproni kötődésű.

Soproni Kiss Sándor egyik kedvelt témája a város
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nyugat-magyarországi város kedves témája festményeinek is. A főiskola elvégzése után Sopronban dolgozott, rajzot és történelmet oktatott. Jelenleg is diákok között éli mindennapjait, Csákváron tanít. Az elmúlt időszakban számos kiállítása volt Székesfehérváron és környékén, emellett Pécsett, Tamásiban, Kismartonban, Budapesten és a karintiai Wolfsbergben is megcsodálhatta már alkotásait a műértő közönség. Képeit játékos szín- és formavilág, a felületekkel való bátor kísérletezés, ezzel együtt erős gondolatiság jellemzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában