Szeretném magam megmutatni

2019.10.02. 07:10

Mindenki külön világ – Kiállítás nyílt a Frim Jakab otthon fiataljainak munkájából

Sajátos képességű fiatalok alkotásaiból nyílott tárlat az Árpád Fürdő galériájában.

Sági Zoltán

Az otthon lakóit elvarázsolta az Edu Show a megnyitón Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Szeretném magam megmutatni” címmel nyílott kiállítás a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon fiataljainak alkotásaiból a patinás fürdőben. A vendégeket köszöntő Zsiga Edward fürdőigazgató hangsúlyozta, minden hónapban igyekeznek helyet adni egy-egy újabb kiállításnak az épület galériájában, ahol az október a sajátos képességű fiataloké. Rábai Ildikó, az otthon intézményvezetője elmondta: az alkotások Pocsai Julianna ösztönző jelenlétében készültek.

Az otthon lakóit elvarázsolta az Edu Show a megnyitón
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A festőművész megerősítette: két éve foglalkozik a fiatalokkal, akik számára az önkifejezés segítő módja az alkotás. Deák Lajosné önkormányzati képviselő az otthon nagy számba megjelent lakóihoz is intézve megnyitó szavait kifejtette: fontos, hogy a sajátos képességű fiatalok figyelmet kapjanak, mert értékes jelenlétükre a társadalomnak is nagy szüksége van. A megnyitó Edu Show-val és Kiss Ákos szavalatával ért véget. Írásunk címe Szabó T. Anna elhangzott versének egy sora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában