Koronavírus Fejérben

2021.03.19. 14:27

A bezártság szülte kreatív gondolatokat és rajzokat vár a fehérvári könyvtár

A szorongás, a megnövekedett képernyőidő és a kevés mozgás okozta stressz kimutatható a gyermekeknél, ezért nagyon fontos, hogy valamilyen formában kiadhassák érzéseiket, gondolataikat. Ezt segítheti elő a Vörösmarty Mihály Könyvtár kezdeményezése is.

FMH, Kecskés Zoltán

A gyerekek most papírra vethetik érzéseiket

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?”– ezekre a kérdésekre várja az 1–8. évfolyamos diákok válaszait mese formájában a fehérvári bibliotéka az általános iskolásoknak kiírt Koronás Mesék című pályázatra. A könyvtár a kisebbekre, az óvodáskorúakra is gondolt: a Mese-Kép című pályázat keretében a művészpalánták kedvenc mesekönyvükhöz készíthetnek illusztrációt, szabadon választott technikával.

A gyerekek most papírra vethetik érzéseiket
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

A meséket 1–5 A/4-es oldal terjedelemben (kézzel vagy géppel írva), a rajzokat, festményeket pedig a borítóról készített fotóval együtt lehet elküldeni a [email protected] e-mail-címre a név, életkor, osztály és a szülők elérhetőségének a megjelölésével. A pályaművek elbírálása áprilisban várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában