Frissen Fejérből

2021.06.11. 10:00

Iparművészek kiállítása nyílt Móron

Két népi iparművész közös kiállítását nyitották meg csütörtökön a Lamberg-kastélyban.

Palocsai Jenő

Az M-ART és a Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely szervezésében megnyitották csütörtökön délután azt a kiállítást, ahol két nemezkészítő iparművész munkái láthatók.

Elsőként a kastély igazgatója, Kovács Gergő örömét fejezte ki, hogy hét hónap szünet után végre egy ilyen színvonalas eseménynek tudnak helyet adni. A város részéről Czahez Gábor köszöntötte a művészeket és az érdeklődőket. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy egy alkotás nem lehet önmagában, meg kell mutatni a közönségnek.

A kiállítást Németh Bea nemezkészítő népi iparművész, a Hagyományok Háza szakoktatója nyitotta meg. Nem saját, hanem mások dicsérő szavai­val mutatta be a két művészt. Hegyaljai Tündéről azt mondta a szakoktató, hogy őserővel teli energia lakozik benne. Nagyon szorgalmas és festményei is éppolyan egyéniek, mint a nemezei. Józsa-Szaka Katában viszont örvénylenek a színek és a gondolatok, amik aztán megjelennek a munkáiban.

A díszudvaron tartott kiállításmegnyitó végén az alpolgármester csokrokat adott át a művészeknek, majd a látogatók bemehettek megcsodálni a ruhákat, kiegészítőket, táskákat és mindent, ami nemez.

A Szálról szálra, színről színre című, közös kiállítás augusztus 8-ig látogatható, védettségi igazolvánnyal a kastély nyitvatartási idejében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában