Frissen Fejérből

2022.02.26. 08:00

Fehérvár Arcai fotótárlat várja az érdeklődőket a Fehérvári Civil Központnál

Fehérvár Arcai címmel nyílt meg pénteken délután az a szabadtéri fotótárlat a Fehérvári Civil Központnál, melyet egy pályázat előzött meg még tavaly év végén. Az iGenerációért Egyesület által szervezett pályázatra olyan amatőr portréfotókat vártak, amelyek Székesfehérváron készültek.

S. Töttő Rita

A fekete-fehér portré első helyezettje Wilcsek Róbert, akinek Vargha Tamás adta át az elismerést

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A beérkezett több mint száz műből választották ki azt a harmincat, amely helyet kapott a központ előtti tablókon. A tárlat három héten keresztül tekinthető meg. A kiállított fotókat az egyesület eladásra bocsátja, a bevételt pedig a Szegényeket Támogató Alapítvány javára ajánlja fel.

Vargha Tamás, Fehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg a kiállítást, s megköszönte az alkotóknak, hogy így is láthatjuk a város izgalmas, érdekes arcait, s van lehetőségünk hosszabban elidőzni a tekintetükben.

Pletser Ádám, a szervező egyesület elnöke elárulta: csapatukban sokan a fotó, videó szerelmesei, így hát ez 'szerelem projekt' volt számukra. Molnár Artúr fotográfussal, a pályázat zsűritagjával egyetértésben mondhatta: – Szívünk szerint minden képet kiállítottunk volna – majd megígérte: a következő pályázatuk alkalmával több munkát állítanak majd ki. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke hozzátette: a cél az, hogy közelebb hozzák a város lakosságát azokhoz az eseményekhez, amelyeken jobban megismerhetik egymást.

A fekete-fehér portré első helyezettje Wilcsek Róbert lett, színes portré kategóriában pedig Szente Szabolcs győzedelmeskedett. Különdíjat kapott kreativitásáért Jenei Balázs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában