Részletes programismertetés

2023.06.21. 16:32

A lehető legkülönfélébb programok a fehérvári Múzeumok Éjszakáján

Ahogy arról már beszámoltunk idén 13 szervezet kapcsolódott Székesfehérváron a Múzeumok Éjszakájához, amely 24 helyszínen több mint száz programot kínál a látogatóknak.

Déri Brenda

Forrás: Tóth Réka

Arra azonban még nem tértünk ki részletesen, hogy Fehérváron a rengeteg programot kínáló Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei milyen bemutatókkal, koncertekkel, kerek-asztalbeszélgetésekkel és foglalkozásokkal készülnek. 

Így most nézzük ezek közül a legígéretesebbnek tűnőket:

A Rendház délután 16 órától egészen éjjel egy óráig várja az érdeklődőket, itt 5 külön program látogatható vagy épp megtekinthető, lesz köztük Árpád-kori vizuális showroom, Susie & the Pills koncert és filmvetítés. 

A Fekete Sas Patikamúzeum este fél 9-től éjfélig készül előadásokkal, valamint tárlatvezetéssel. Az előadások közül az egyik a Vámpírok és emberevők címet viseli, míg a másik az Ámor varázsitala nevet kapta. 

A Hetedhét Játékmúzeum 18 óra és 24 óra között múzeumpedagógiai foglalkozást, koncertet, valamint szintén tárlatvezetést tart.

A Nemzeti Emlékhelyen este negyed 6-tól felelevenítik a történelmet, majd tárlatvezetéssel folytatják a programokat. 

Az Országzászló téren 18 órai kezdéssel interaktív nyomozásra invitálják a résztvevőket, majd pedig táncházra és képeslapkészítésre. 

A Palotavárosi kiállítóhelyen és a Magyar Képtárban ugyancsak lesz tárlatvezetés, de előbbi helyen egy különleges Tűzzománc workshop – 14-17 óra között – is, utóbbin pedig este 6 órától kezdődően műtárgya inspirálta körömfestés, koncert, valamint Dj.

A sort végül a Városi Képtárral zárjuk, ahol mintegy 4 órán keresztül, 17-21 óráig képzőművészeti foglalkozás lesz, majd az estét Ávéd-Fenyvesi-Dés Trió koncerttel zárják a fellépők és a szervezők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában