A kulturális útvonal állomása

2023.06.16. 12:00

Az Arborétum és Károlyi Kastélypark, az ERHG tagja lett

A Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélypark tagja lett a 2020-ben alakult Európai Történelmi Kertek Útja szervezetnek.

Palocsai Jenő

A díszudvarban adták át a tagságot igazoló dokumentumot a kastély vezetőjének

Fotó: Károlyi-kastély

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 2010-ben fogadta el a Kulturális útvonalakról szóló kibővített, részleges megállapodást (EPA). 

-Ennek célja a közös európai kultúra előmozdítása, a tagállamok történeti kertjeinek, történelmi, művészeti és társadalmi értékeinek bemutatásával. Ennek keretében 2020-ban megalakult az Európai Történelmi Kertek Útja által koordinált „Európai Kulturális Útvonal” projekt, amelyet az European Route of Historic Gardens (ERHG) vagyis az Európai Történelmi Kertek Útja koordinál. Az ERHG szakmai fórumokat szervez a tagszervezeteknek, hogy népszerűsítsék a csatlakozott történeti kertek kulturális-turisztikai célú látogatását, valamint uniós forrásokat teremt elő a kertfelújításokhoz, tudtuk meg Károlyi Angelica-tól.

Nemrégiben a Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélypark elnyerte az Európa Tanács alá tartozó European Európai Történelmi Kertek Útja tagságát. Az ezt igazoló emléktáblát Herczeg Ágnes, a Magyar Kertörökség Alapítvány elnöke adta át Károlyi Angelica asszonynak, a kastély kulturális igazgatójának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában