Zenés kikapcsolódás a természet ölelésében

2023.08.27. 09:00

Kőleves a kőszínházban – szombaton debütált a szentgyörgyi minifesztivál

A négy fiatal ötlete immáron valósággá vált: helyi és környékbeli zenekarok léptek színpadra, családok, barátok élvezték egymás társaságát és a kellemes zenét az iszkai sziklák ölelésében.

Héjj Vivien

Fotó: Kricskovics Antal

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Szentgyörgyi Kőleves névre keresztelt zenei minifesztivált Iszkaszentgyörgy kőszínházában, melynek színpadán sorra léptek fel az igényes zenei élményt kínáló formációk.

A program ötletéről és megvalósításáról Nedvig Bendegúz, a Boyongó zenekar egyik tagja mesélt.

– Már gimnáziumban is volt az öcsémékkel és a barátainkkal zenekarunk, és voltunk egyszer egy hasonló minifesztiválon, ahol nagyon tetszett a hangulat, nagyon jól éreztük magunkat. Ennek már 5-6 éve, de azóta is forgolódott a fejünkben a gondolat, hogy ilyesmit mi is szeretnénk csinálni a barátainkkal, ismerős zenekarokkal – idézte fel az előzményeket, a sokáig dédelgetett álmot, ami immáron valósággá vált, ráadásul nem is akárhol.

– Mindenképp szerettük volna, hogy a szülőfalunkban tudjuk ezt megszervezni. Eddig nem nagyon voltak itt ilyen jellegű rendezvények, a program helyszíne régen szemétlerakóhely volt. Gula Miklós ötlete volt, hogy ez tökéletes programhelyszín lenne, az ő segítségével pályázott a település ennek kiépítésére – tette hozzá.

A korábbi pályázatoknak köszönhetően a katolikus templom mögötti területen megépülhetett a színpad, az árnyékoló és a sportpálya – utóbbi ez alkalommal nézőtérként funkcionált. A zenés este alapvetése volt, hogy fellépési, bemutatkozási lehetőséget adjon a helyi kötődésű és a környékbeli zenekaroknak. A műfaji felhozatal teljes mértékben vegyes volt: hallhatott a közönség népzenei elemekkel alkotó zenekart és populáris feldolgozásokat is.

Az első alkalom szinte biztosan nem az utolsó volt: amennyiben a lehetőség megadatik, és a közönség visszajelzése is pozitív, biztosan lesz folytatás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában