Hangzó Helikon Fesztivál

2023.10.15. 12:30

Koncertek és fesztivál gyerekeknek - Csák miniszter is meglátogatta a rendezvényt

Remek őszeleji időben rendezték meg Kápolnásnyéken az első Hangzó Helikon Fesztivált. A gyerekek számára szervezett koncertsorozat estébe nyúlóan várta a családokat.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

A Kaláka és a Misztrál együttessel, Bognár Szilvivel, Szarka Gyulával, Ferenczi Györggyel és az 1-ső pesti Rackákkal bulizhatott együtt az, aki szombaton ellátogatott a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontba, illetve a Halász-kastély kertjébe. Retro játszóterekkel, fonott kosaras körhintával, bábszínházzal, színes babzsákokkal és játékokkal teli sátrakkal telt meg a helyszín, ahol kézműves foglalkozások és egyéb tartalmas kikapcsolódási lehetőség is várta a látogatókat.

Az eseményen Csák János kulturális és innovációs miniszter, mint díszvendég vett részt. Az esemény kapcsán közösségi oldalán így fogalmazott: „A fesztivál a versek, a zene, a családok találkozási helye. A 20. születésnapját ünneplő Hangzó Helikon sorozat sikere bizonyítja, hogy a versek iránti fogékonyság napjainkban sem csökken.”

Fotó: Kőmíves András

A minisztert az esemény ideje alatt L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója kísérte körbe a helyszínen, a kastélykertben, Magyarország irodalmi és történelmi nagyságait ábrázoló szobrai között.

A fesztivál szervezői a bevétel összegét a Magyar Kodály Társaság részére ajánlották fel. A tervek szerint a fesztivál folytatódik a jövőben is.

Fotó: Kőmíves András

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában