Programdús volt a Nemes Nagy Ágnes-hét

2024.01.26. 17:00

A költészet, a művészet jegyében teltek a napok

A székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban egész héten a névadót ünnepelték, illetve kultúra napi megemlékezés is volt.

Bokros Judit

A Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban tartott Szép magyar beszéd verseny helyezettjei az egyik zsűritaggal, Benkő Andrea szerkesztő-műsorvezetővel. Rajta kívül még Kocsis Noémi író és a JAK intézményvezető-helyettese, Nyikusné Tatai Szilvia értékelt

Fotó: Varga Lilla

A Gyümölcs utcában található lánykollégiumban minden évben ilyen tájt emlékeznek Nemes Nagy Ágnes költőre (1922-1991), akinek mind születés-, mind névnapja januárra esik. Ezért az intézmény többnapos programsorozattal tiszteleg a jeles költő emléke előtt. A kollégista lányoknak hirdettek versíró és szépen író versenyt, de a József Attila Kollégiummal közös esemény is volt (ott tartották a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepséget), illetve a városi hatókörön kívül eső versenyekre is sor került.

A fiatalok rendhagyó irodalomórán is részt vehettek a Nemes Nagy Ágnes-hét során
Fotó: Varga Lilla

Például: hétfőn Nemes Nagy Ágnes-szavalóverseny zajlott a vármegyei kollégiumok között, kedden rendhagyó irodalomóra keretében értékelték az ifjú verselőket, szerdán pedig szintén vármegyei hatókörű Szép magyar beszéd versenyt rendeztek. A fotó is itt készült, a rajta látható helyezettek pedig a következők: első lett Szoboszlai Ambrus (Vasvári Pál Általános Iskola), második Schneider-Zaj Ákos (Vasvári), a harmadik Vargha Villő Virág (Nemes Nagy Ágnes Kollégium), a különdíjat pedig Egyedi Viktória érdemelte ki a kollégiumból.

A tematikus hét során a képzőművészetnek és a sportnak is jutott szerep: a kiállítóteremben karikatúrákat lehetett látni, és ilyenkor rendezik a házi asztalitenisz verseny döntőjét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában