Százezrek nem jöttek haza

2024.02.10. 12:00

A vörös terror időszakáról tartanak előadást és nyitnak kiállítást Bodajkon

Történelmi előadás és ehhez kapcsolódóan egy ingyenes kiállítás nyílik február 15-én a Bodajki Művelődési Házban. Ez az esemény egy országjáró körút részeként érkezik a bakonyi városba, hogy László Bernadett történész rendhagyó történelemórát tarthasson az érdeklődőknek.

Palocsai Jenő

A budapesti múzeumból érkezik az utazó tárlat a Fejér megyei kisvárosba

Fotó: Keresztesi Balázs / Metropol

Egy különleges, sokáig elhallgatott és még most sem sokak által ismert időszakról számol be a Bodajkon szervezett kiállítás, mely a Terror Háza Múzeum „Házhoz megy a múzeum” című országjáró körútjának következő állomása. A Rabszolgasorsra ítélve címet viselő roll up kiállításról, és az általa bemutatott történelmi korszakról László Bernadett, a Terror Háza Múzeum történésze tart rendhagyó történelemórát február 15-én, vagyis csütörtökön, 17.00 órakor, a Bodajki Művelődési Ház és Könyvtárban.

Először a szakember előadását hallhatják az érdeklődők, majd mindenki megtekintheti a roll up galériát, mely a Gulág táborrendszer történetét és a szovjet lágerekre deportált több mint 700 ezer magyar sorsát mutatja be, akik közül 300 ezren soha nem tértek vissza a hazájukba.

Az se aggódjon, aki nem tud ott lenni a megnyitón, mert bár a Terror Házának történészét nem hallgathatja meg, de a tárlat tablói egészen március 1-ig megtekinthetők, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában