Ajánló

2024.05.29. 18:00

Vászonra rétegelt emlékek

Egy fiatal festőművész, Győri Mátyás mutatkozik be a gárdonyi közönségnek szombaton. Kiállításának megnyitóján a Savaria Barokk Zenekar tagjai is ott lesznek.

S. Töttő Rita

A Velencei-tavi galéria ad otthont június 7-én 18 órakor Győri Mátyás festőművész kiállításának, akinek tárlatmegnyitóján a művészcsaládból származó fiatalembert a Savaria Barokk Zenekar tagjai – Győri István lantművész, Vitárius Piroska hegedűművész és Karasszon Dénes csellóművész - kísérik. 

Győri Mátyás 2022-ben fejezte be a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakát, ars poétikájáról pedig így vall: „Művészként a lét végső kérdései érdekelnek; a kimondatlan és kimondhatatlan titkok, melyek az ember rejtett, belső életét alkotják. Álmaimból, emlékeimből, személyes környezetemből merítem motívumaimat. Gyakran használok repetitív elemeket, amik a vágyakozás – várakozás monotóniáját fejezik ki. Képeimen sokszor valamiféle szövetet hozok létre, amely az emberi érzelmek bonyolult összességét jelenti. Vegyes technikával dolgozom; olajjal, akrillal és temperával, de használok krétát, filcet is. Munkáimba gyakran különböző papírokat, hulladéknak ítélt régi képeket applikálok; ettől a régi képek új értelmet kapnak…”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában