Díszítőművészet

2024.06.06. 21:00

A Néprajzi Múzeum vándorkiállítása érkezik Dinnyésre

A magyar népi díszítőművészet munkáiból hoz merítést a Néprajzi Múzeum vándorkiállítása Dinnyésre. Pénteken nyílik a tárlat, melyre már 21. századi technológiával érkeznek a szervezők.

S. Töttő Rita

A Néprajzi Múzeum „Ismerd meg és alkosd újra! Hagyományos mintakincsből új motívum” című utazókiállításának ad helyet a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART). A tárlat középpontjában a magyar népi díszítőművészet megismertetése és annak mai használata áll, mégpedig egy új digitális alkalmazás segítségével, amely lehetőséget nyújt további ismeretek és információk szerzésére. A szervezők ígérete szerint a múzeum tárgyait, rajzait bemutató tablók betekintést nyújtanak a Kárpát-medencére jellemző díszítőművészetébe és történetébe, továbbá lehetőséget nyújtanak ahhoz is, hogy a látogatók megismerjék egy-egy díszítmény vagy motívum történetét is.

A vándorkiállítás június 7-én 16 órakor nyílik a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban, ahol köszöntőt mond Tóth István, Gárdony polgármestere és Granasztói Péter, a Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában