Beszélgetés

2024.06.07. 10:00

Ihletadó közeg: Kepenyes tárlatán a grófnő és az írónő

Nádasdy Borbála grófnő és Rátkai Erzsébet Jászai Mari-, Ferenczy Noémi- és Tolnay Klári- díjas érdemes művész, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja beszélgettek csütörtökön a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

S. Töttő Rita

Fotó: Népfőiskola

Kepenyes Pál Kossuth-díjas szobrászművész „A napfény szerelmese” című kiállítása vette körül június 6-án, csütörtökön délután azokat a vendégeket, akiket a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola hívott meg az ihletadó közegbe. Nádasdy Borbála grófnő és Rátkai Erzsébet Jászai Mari-, Ferenczy Noémi- és Tolnay Klári- díjas érdemes művész, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja beszélgettek ugyanis a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban, ahol a Kepenyes tárlat apropóján arról volt szó, hogyan lehet megmaradni magyarnak az emigrációban is. Nádasdy grófnő történeteivel egészítette ki megjelent köteteit, melyek közül többet – például a „Zagolni szabad?” és a „Szabadság zaga” címűt is elhozta Kápolnásnyékre.

Fotó: Népfőiskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában