XXII. Kedvenc Kupa

2024.06.23. 17:00

Kétszáznál is több rejtvényfejtő mérte össze tudását (galéria)

Huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Kedvenc Kupát a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő klub. A kétnapos eseményen egyéniben és csapatban mérhették össze tudásukat a kezdő és a már rutinos rejtvényfejtők.

Héjj Vivien

Egyéniben és csapatban is bizonyíthattak a kezdő és a már rutinosnak számító rejtvényfejtők

Fotó: NAGY NORBERT

Izgatott és tettre kész, minden lexikális tudásukat latba vető versenyzők vették birtokba a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvart az idei évi Kedvenc Kupa – Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny fehérvári helyszínén.

Az esemény házigazdája idén is a 2002 áprilisában megalakult Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub volt. A közösség célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a rejtvényfejtés népszerűsítése, a rejtvényfejtők összefogása és az általános műveltség növelése. A kifejezetten erre az eseményre létrehozott feladványokat Erdősy István, a Kedvenc rejtvényújság főszerkesztője készítette el.

Ezúttal is kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőzhettek meg egymással a rejtvényfejtés szerelmesei. Szombaton az egyéni versenyzők, vasárnap a csapatban bizonyítók kapták a főszerepet. Előbbi kategóriában két óra alatt két rejtvényt kellett megfejteniük a versenyzőknek, míg a négyfős csapatok megmérettetésén négy rejtvényre mindössze másfél órás időtartam jutott. Debreczeni Dánielné helyi szervezőtől megtudtuk, az idei évben 207 egyéni jelentkező és 28 csapat mérte össze tudását. Mint mondta, szinte minden korosztály képviseltette magát a már írástudó fiataloktól egészen 90 éves korig, sőt, rejtvényfejtők kapcsolatából született ifjak is versenybe szálltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában