Idén is lesz Emlékparki Nyár

2024.07.06. 14:00

Katonazene, versek és dalok, különleges művészeti csemegék

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen idén már a tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyár elnevezésű programsorozatot. Elsősorban a környező települések lakóit, valamint a Velencei-tónál nyaraló turistákat szólítják meg, színvonalas kulturális programokkal teszik színesebbé a nyári hónapok péntek estéit.

Tihanyi Tamás

A katonazene természetesen idén sem maradhat ki a programok sorából

Fotó: feol.hu

Az ingyenesen látogatható kulturális programsorozat különleges zenei csemegék sorával mutatkozik be. A katonamuzsika rajongói éppúgy megtalálhatják a kedvükre való előadókat a Mészeg-hegyen, mint a klasszikus, a népi, vagy a mai kor ihlette zene kedvelői. A korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyt kap az irodalom is, a versek hangulata kitűnően egybefonódik a hangjegyek nyújtotta élményekkel.

A nyitó program rendhagyó módon Székesfehérváron, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán várja majd az érdeklődőket július 12-én, 18 órakor. Mit jelent magyarnak lenni határon innen és túl? Molnár Júlia és Meleg Vilmos nagyváradi színművészek előadása egy felejthetetlen este ígéretét hordozza magában, hiszen versben és dalban fogalmazzák meg, mit jelent számunkra a haza, a kultúra és az összetartozás. (A helyfoglalás előzetes regisztrációhoz kötött.)

Hagyományosan Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó fellépése zárja majd a sorozatot
Fotó: feol.hu

Az Emlékparki Nyár  újabb előadása július 20-án a Kollár-Klemencz Kamarazenekar fellépése lesz, ők „A folyó” című albumukat mutatják be. Július 26-án katonazenekari koncerttel folytatódik a nyáresti zenei kavalkád. Augusztus 2-án egy különleges zenei eseményre kerül sor, amikor az emlékpark szabadtéri színpadán 18 óra 30-tól Wolf Péter „A Reckless Requiem” című műve csendül fel, majd augusztus 9-én 19 órakor Kiss Tibi és az Aranyakkord lép fel.

Az eseménysorozatot augusztus 16-án Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző „Legyen kedved mindig dalolni!” című estje zárja. Újdonság, hogy azok a látogatók, akik az emlékpark küldetését, szellemiségét és környezetének szépségét támogatni szeretnék, támogatói jegy megvásárlásával megtehetik ezt. Tőlük a szervezők csak annyit kérnek, hogy érkezzenek kicsit korábban, és fedezzék fel maguknak a létesítmény kiállítóhelyeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában