Visszarepültünk az időben

2 órája

Könyvbemutató: Szinte éreztük a mama sütijének illatát...

Régmúlt idők kedves emlékei elevenedtek fel Palotaváros kedvenc bibliotékájában. A fehérvári könyvbemutató alatt egy kicsit mindenki újra gyereknek érezhette magát.

Kecskés Zoltán

Saját gyermekkorunk élményei egy kötetben - Békési Erika mezőfalvi kötődésű író járt Székesfehérváron.

Fotó: Könyvtár

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a minap Békési Erika szerző mutatta be első könyvét: A mama köténye címmel. A VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárban a rendezvény igazán meghitt és családias hangulatú volt. 

Békési_Erika_VMK_könyvbemutató
Kötetbemutató: Kalincsákné Molnár Zsuzsanna (b) tagkönyvtárvezető örömmel mutatta be Békési Erikát, „A mama köténye" című könyv szerzőjét.
Fotó: a könyvtár

A szerző a jelenlévőkkel megosztotta, milyen nehézségek árán jelent meg az első kötete, és azóta már több mint 2000 példányt el is adtak belőle.  Az ember és a természet különleges összhangját bemutató könyv hátulján lévő ajánló elmond mindent a közönségdíjas alkotásról:

A kötet tizenöt története a fiatalokat a régi falusi hétköznapokba repíti, az idősebbek a Mama kötényében ülve saját gyermekkorukat élhetik újra. Békési Erika írásaiban szívesen kalandozik az „azelőtt” csodálatos világában, és igyekszik megmutatni az emberi élet szépségét.

A régi idők hangulatát az asztali dekorációk tették meghitté, miközben maga szerző is felolvasott néhány részletet a könyvből. Szinte éreztük a mama sütijének illatát, a régi bútorok recsegését és azt a szeretetet, amit Sára a főszereplő érzett, amikor Lenti Mamáékhoz érkezett.

Mindemellett az írás fontosságáról, a falusi életről, a természet szeretetéről és a családi kötelék fontosságáról is beszélgettek a jelenlévők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában