A világsiker kapujában

2024.08.13. 09:52

Óriási megmérettetés előtt állnak a fiatal táncosok

Sikerrel vették az utolsó kvalifikációs akadályt is, biztos helyük van a világbajnokságon.

Bokányi Zsolt

A sikeres hétvégi verseny után, készülhetnek a világbajnokságra.

Fotó: Radnai Zoltán

Radnai Zoltán tánctanár és táncosai szó szerint a világnak szeretnék megmutatni tudásukat, és ez már úgy tűnik nem csak álom, hiszen biztos indulói lettek a horvátországi versenynek. A sikeres produkció vezetőjét kérdeztük, aki örömmel és boldogan válaszolt kérdéseinkre.

A hétvégén kimondottan fontos versenyen, mondhatni sorsdöntő eseményen vettetek részt.

– Vízválasztó esemény volt, ahol a Tehetség AMI Tendance tánccsoportja, illetve táncosa Májer Diána indultak a ritmus csapatok versenyének utolsó kvalifikációs állomásán. A Siófokon megrendezett Just Clear elnevezésű fesztiválon a tét igen nagy volt, hiszen itt lehetett indulási jogot szerezni a szeptemberi horvátországi világbajnokságra.

Hogy sikerült a produkció? 

–  A Tendance csapata a Mátrix fantázianéven futó formációval indult junior I. open kategóriában, illetve Diána egy Fight című saját készítésű koreográfiával junior kortárs kategóriában. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Mátrix kategóriájában ismét az első helyen végzett és elérte a VB-kvalifikációhoz is szükséges pontszámot, így már biztosan indulhatnak szeptember végén Novaljába, hogy szerencsét próbáljanak Magyarország színeiben. Dia gyönyörű tánccal a 2. helyen végzett a kategóriájában, így ő is jogosultságot szerzett a Vb-n való szerepléshez.

Hatalmas eredmény a táncklub életében, sok munkával a hátatok mögött!

– Nehéz út vezetett ide, ami sok szervezést, munkát és akaratot követelt. Egy évvel ezelőtt álmodtam meg hogy mi lenne, ha a Mátrix című filmre készítenénk egy táncos mixet, amiben nem csak latin-amerikai táncok szerepelnének, hanem egy kis modern, illetve kortárs tánc is. Ehhez segítségemre volt Dudás Patricía a Princess Táncegyesület vezetője, aki otthonosan mozog a modern és kortárs világában, és örömmel segített összerakni azokat a bizonyos részeket. Nagy segítséget nyújtott Szőke Fanni is, aki elfoglaltságai miatt kevesebbet tud a lányokkal lenni, de amikor ráért, jött és pontosította a táncosaink mozdulatait és segített a karakterisztikában is. Nagy segítségünkre voltak az alapfokú művészeti iskola is, akik támogatják a lányokat, hogy eljussanak a világbajnokságra. Hálásak vagyunk mindenkinek a támogatásokért és biztatásokért. Nagy izgalommal várjuk a végső állomást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában