Kortárs magyar irodalom

1 órája

Nagy nevekkel jön a Fehérvári Irodalmi Napok

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Irodalmi Napokat, ahol idén Kemény Lilivel, Cserna-Szabó Andrással és Karácsony Jánossal is találkozhat a közönség.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok (FIN) irodalmi fesztivál szeptember 18–21. között ismét várja az irodalom rajongóit, de nemcsak őket, hiszen bár irodalmi fesztiválról van szó, a FIN  lehetőséget nyújt a bemutatkozásra a város különböző kulturális színtereinek, amelyek kapcsolatot teremthetnek a kortárs képzőművészettel, a huszadik századi képzőművészettel és gasztronómiai hagyományokkal is. Mindemellett a fesztivál segíti a kulturális intézmények és a kortárs irodalom közti kapcsolatépítést is. 

Az idei Fehérvári Irodalmi Napokat Erdős Virág József Attila-díjas magyar költő, író nyitja meg. Irodalmi fesztiválról nem hiányozhatnak a könyvbemutatók sem, így Darvasi László Neandervölgyiek I–III. kötetét, és Kemény Lili Nem című könyvét is megismerheti majd a közönség. Mindemellett lesznek koncertek Cseri Hannával, Karácsony Jánossal és Bérces Viktorral, valamint gasztrodélután közös főzéssel és felolvasással Cserna-Szabó András társaságában. Németh Gáborral pedig rendhagyó irodalmi nyomdalátogatáson vehetünk majd részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában