Napóleonról tart előadást Hahner Péter történész

Mennyire fest hiteles képet a császár-hadvezérről a nemrég bemutatott és vitát kavart, Ridley Scott által rendezett Napoleón című film? Mennyire voltak világszinten meghatározóak a napóleoni háborúk? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk Hahner Péter történész előadásán, melyet szeptember 24-én tart majd az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában.

Gombor Lili

Talán kevés olyan világszerte közismert történelmi személyiség van, mint Bonaparte Napóleon. Hírnevét elsősorban katonai hódításainak és nagyra törő államférfiúi mivoltának köszönheti, de emellett uralkodása belpolitikai tekintetben is jelentős és máig ható folyamatokat indított el, melyekkel megteremtette és lerakta a modern Franciaország alapjait. Minderről és még többről tudhatnak meg többet azok, akik meghallgatják Hahner Péter történész, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola műhelyvezetőjének előadását szeptember 24-én, kedden 17:00 órakor MCC Székesfehérvári Képzési Központjában (Táncsics Mihály utca 2.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában