A siker titka

16 órája

Tanárok Finnországból - A Finn csoda nyomába erednek a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Finnország oktatási rendszeréről szóló előadássorozatra várja az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az előadások 16.30 órakor kezdődnek a VMK Pedagógiai Részlegén. Ugyanitt látható az előadássorozathoz kapcsolódó kiállítás is, a Tanárok Finnországból.

Gombor Lili

Az esemény plakátja (részlet)

Fotó: Vörösmarty Mihály Könyvtár

Finnország a lenyűgöző természeti kincsei és adottságai mellett az oktatási rendszeréről híres, melynek sikerére sokan kíváncsiak. Az országban gyakorlatilag nincsenek analfabéták, a tanulók pedig kimagasló eredményeket érnek el a kompetenciateszteken. Úgy tartják, hogy a finn oktatási rendszer az egyenlőségen, a bizalmon és a rugalmasságon alapul, míg az iskolák, s velük a tanárok és a diákok széles körű autonómiával rendelkeznek. A finn pedagógusok munkáját elismerés övezi, az oktatás pedig az iskolaelőkészítő foglalkozásoktól a felsőoktatásig ingyenes.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár (VMK) Pedagógiai Részlege A finn csoda nyomában – Finnország oktatási rendszere címmel indít előadássorozatot, melynek első előadása szeptember 12-én, csütörtökön 16:30 órakor lesz, az előadók: Rockenbauer Lajos, a Comenius Magyar–Angol Két Tanítási nyelvű Iskola igazgatója és Kovácsné Rockenbauer Réka igazgatóhelyettes.

Az előadássorozat további alkalmai:
Szept. 19. (csütörtök) 16.30 óra
előadók: Torgyik Judit, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense, Karlovitz János Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense

Szept. 23. (hétfő) 16.30 óra
előadók: Detre Zsuzsanna, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola felsős igazgatóhelyettese, mesterpedagógus

Szept. 30. (hétfő) 16.30 óra
előadó: Varga Zsuzsanna könyvtáros

 VMK Pedagógiai Részlegén a Tanárok Finnországból című kiállítás szeptember 30-ig látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában