Terítéken az irodalom

2 órája

Károlyi-kastély: teret ad az étel és irodalom kedvelőinek is

Október 19-én második alkalommal találkozhat a közönség Nyáry Krisztián íróval Fehérvárcsurgón. Ezúttal egy különleges irodalmi estet tartanak a Károlyi-kastély nagytermében, ahol összefonódik étel és irodalom. Nem szimpla nézők előtt tartják majd a felolvasóestet, hanem vacsoravendégek számára.

Palocsai Jenő

Az első, február végi, nagy érdeklődéssel kísért felolvasóest után újabb Nyáry Krisztián estet tartanak a Károlyi-kastélyban, ahol egy gasztronómiai vacsora részesei lehetnek a kulináris élvezetek és az irodalom kedvelői. Ez azt jelenti, hogy vacsora közben Nyáry Krisztián felolvas legutóbbi, Így ettek ők – Magyar írók és ételeik című könyvéből, majd a felolvasott részletek után személyes történetet is hallhatnak a vendégek az adott ételről vagy íróról.

– Az Így ettek ők – Magyar írók és ételeik című kötetben találkozik a kastély két legőszintébb pontja: az étterem és a könyvtárak. Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. Ezt bizonyítja például Krúdy kispörköltje, Kosztolányi habos süteménye vagy éppen József Attila sosem volt libasültje is. Összesen 30 író, 30 történet és kétszer annyi recept a kötetben – ezek alapján állította össze Bartos Gábor, a Károlyi-kastély séfje az október 19-i est menüjét – áll a kastély közleményében. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában