az NB III-as osztályozó visszavágóján

2018.06.17. 19:15

A Komárom ünnepelhetett – Az Ikarus-Maroshegy kikapott

Nem játszott alárendelt szerepet a fehérvári labdarúgócsapat, de a nagyobb rutin és tapasztalat ezúttal az ellenfelük oldalán volt.

Káldor András

A két mérkőzés alapján megérdemelten léptek tovább a fehér mezes komáromiak

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Komoly dilemma elé állította a Magyar Labdarúgó-szövetség a szurkolókat, akik a csütörtökön elkezdődött labdarúgó-világbajnokság ellenére feltűnően nagy számban látogattak ki a Mezővári József Sportpályára. A vendégek szimpatizánsai az odavágón szerzett 2–0-s előny tudatában úgy érkeztek a koronázóvárosba, hogy a zsebükben volt a továbbjutás, az egyévnyi kényszerű távollétet követően fél lábbal már az NB III előszobájában álltak. Az biztos, hogy a vendégek vezetőedzőjének, Bozsik Péternek is csipkednie kellett magát, mert az összecsapást megelőzően, a francia–ausztrál meccsen tevékenykedett szakkommentátorként a sportcsatornán, és csak ezután vette az irányt Székesfehérvár felé.

Mindkét együttest a maroshegyiek utánpótlás korú játékosai vezették fel, mintegy utalva arra, hogy remek nevelőmunka folyik az egyesületnél, és nem a véletlen műve, hogy a megyei I. osztályú bajnokságot nyert gárdában hat-hét saját nevelésű labdarúgó is futballozik. Kemény, határozott játékkal kezdett az Ikarus, ám a 8. percben büntetőhöz jutott a Komárom. Történt, hogy az egykori Puskás Akadémia-, majd Videoton-nevelés Schiller Patrikot a 16-oson belül Pongrácz Gábor csak szabálytalanul tudta megállítani. A tizenegyest a vendégek gólzsákja, Solymos Zoltán magabiztosan vágta a kapu közepébe, 0–1.

 

Az előny láthatóan megnyugtatta az összesítésben immár három góllal vezető látogatókat, akik minden nehézség nélkül verték vissza a házigazdák próbálkozásait. A Fejér megyeiek támadási kísérletei jobbára a komáromi térfél közepén elhaltak. A 30. percben Kenesei Krisztián szögletét 10 méterről Végh Bence ajtó-ablak helyzetben lőtte a jobb kapufa mellé. Aztán három perccel később Végh ugratta ki Keneseit, a 41 esztendős, 29-szeres válogatott csatár előbb hosszan vezette a labdát, majd 12 méterről kilőtte a bal sarkot, 0–2.

– Az első meccsen már eldőlt a párharc, ebből is látszik, hogy talán jobb csapat vagyunk. Jó mérkőzést játszottunk, az ilyen találkozókért érdemes focizni, akár még ebben az osztályban is – hangsúlyozta a vendégek gólszerzője a lefújást követően. Egy perc múlva Végh révén veszélyeztettek a határ mentiek, de a középpályás ollózó mozdulata ellenére maradt a kétgólos komáromi előny.

A két mérkőzés alapján megérdemelten léptek tovább a fehér mezes komáromiak
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A szünet után Bencze János szabadrúgását Tóth Róbert estében lőtte kapura, de a játékszer a néhány éve még Bicskén védő Rigó Gábor zsákmánya lett. Az 56. percben tetszetős akció végén az addig is igen aktív Bencze János 13 méterről, középről bombázott a keresztléc alá, 1–2.

– Akadt esélyünk a második félidőben is, de azt hiszem, a jobbik csapat jutott fel a harmadosztályba. Megpróbáltunk mindent, nem vallottunk szégyent. Szép évet hagytunk magunk mögött, büszke vagyok a fiúkra – vélte a szépítő találatot jegyző Ikarus-játékos.

Ezután sebességet váltott az Ika, több ígéretes támadást is vezettek a házigazdák, de nem sikerült az egyenlítés. Az utolsó húsz percben kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, a komáromiak az eredmény tartására törekedtek, eme céljukat pedig könnyedén elérték.

– Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk, ellenfelünk ki is használta a hibáinkat és megérdemelten jutott előnyhöz. A szünet után változott a játék képe: a továbbjutás tudatában a második félidőben pályára lépő komáromiak ellen felbátorodtunk, és egyre jobb megoldásokkal rukkoltunk elő. Kis hiányérzetem van, a döntetlen talán meglehetett volna – értékelt Gelencsér Tibor, az Ikarus mestere.

– Ennyivel talán jobbak voltunk. Örülök a győzelemnek, remélem, az NB III-ban is megálljuk majd a helyünket – mondta felszabadultan Bozsik Péter, a Komárom trénere.

JEGYZŐKÖNYV

Ikarus-Maroshegy–Komárom VSE 1–2 (0–2)

Székesfehérvár, 610 néző.

Vezette: Csonka (Kormányos II, Szvetnyik).

Ikarus: Matócza – Klémán P. (Kovács L., 81.), Hart (Szente, 46.), Jámbor, Pongrácz – Farkas G., Bencze J., Horváth Zs., Tóth R., Andróczi – Dopuda (Varga F., 74.).

Edzők: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor.

Komárom: Rigó – Szalai (Kiss K., 59.), Katona, Musitz, Módi – Végh B. (Molnár A., 81.), Kovács I., Schiller, Végh T. (Szabó R., 79.) – Solymos, Kenesei K.

Vezetőedző: Bozsik Péter.

Gól: Bencze J. (56.), ill. Solymos (8., 11-esből), Kenesei K. (33.)

Az NB III-ba a Komárom VSE csapata jutott fel 4–1-es összesítéssel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában