tizenötödször rendezték meg

2018.07.04. 21:06

A tizenegyesek döntöttek az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon

A Kű Lajos vezette Aranycsapat Alapítvány immár tizenötödik alkalommal mozgatta meg a külhoni magyar fiatalok labdarúgócsapatait.

Ferencz Balázs

A középiskolások döntőjének résztvevői, a marosvásárhelyi és a borsi fiatalok

Forrás: Surányi Péter

Az egész éves csatározások során két erdélyi, egy kárpátaljai és egy felvidéki labdarúgócsapat harcolta ki a döntőbe jutást az immár 15. felvonását számláló Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon. Az általános és a középiskolás együttesek Pákozdon töltöttek egy hétvégét, ahol nem csupán a labdarúgásra koncentráltak. A pályán kívül is jól érezték magukat a határon túli magyarlakta települések fiataljai. Hajókirándulás, agárdi élményfürdőzés, székesfehérvári városnézés, Mátyás király uralkodását firtató történelmi vetélkedő, sőt a pákozdi Katonai Emlékpark megtekintése is színesítette a programot.

Ami a döntő mérkőzéseket illeti: az általános és a középiskolás együttesek is a végsőkig harcoltak, mindkét korosztályban csak a tizenegyesrúgások után derült fény a győztesekre. A kisebbeknél az erdélyi Marosvásárhely és a kárpátaljai Beregszász a rendes játékidőben 1–1-re végeztek, majd a szétlövésben a beregszásziak több büntetőt is elhibáztak, így Marosvásárhely 3–1-re nyert.

A középiskolásoknál is fináléba jutott a székelyföldi Metropolisz alakulata. A marosvásárhelyiek elképesztően izgalmas meccset vívtak a szlovákiai Borsi gárdájával. Az erdélyi egylet már 4–1-re vezetett, de az 1500 lelket számláló Borsi csapata egyenlített, sőt fordított. A lefújás vége előtt azonban a vásárhelyiek egalizáltak, így az 5–5 után jöhettek a tizenegyesek. A párbajt és a bajnokságot végül Borsi nyerte.

A középiskolások döntőjének résztvevői, a marosvásárhelyi és a borsi fiatalok
Fotó: Surányi Péter

A 15. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság a kenuvilágbajnok Wichmann Tamás és az olimpiai bajnok ökölvívó, Gedó György vaddisznópörköltjével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában