ifjúsági olimpia

2018.10.10. 13:50

A tabajdi Jármy Vince csapatban szerzett ezüstérmet

A harmadik nyári ifjúsági olimpiát október 6. és 18. között Argentínában rendezik. A díjugrató versenyeken a Fejér megyei illetőségű Jármy Vince képviseli hazánkat.

V. Varga József

Jármy Vince ezüstérmet szerzett az ifiolimpián Fotó: Archív

A tabajdi Jármy Vince (Némethy Bertalan Alapítvány), a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián Európa válogatottjának tagjaként csapatban ezüstérmet szerzett. A díjugrató csapatban – Jármy (magyar), Casadei (olasz), van de Mheen (holland), Morssinkhof (belga), Whitaker (brit) – Jármy hibátlan pályát lovagolt a 2. fordulóban és az összevetésben, ami nagymértékben hozzájárult a sikerhez. Észak-Amerika jobb időeredményével előzte meg az európai gárdát.

Jármy Vince ezüstérmet szerzett az ifiolimpián
Fotó: Archív

A magyar lovas Walterstown Cruise Z-t lovagolta, az ifiolimpián ugyanis, az öttusához hasonlóan, sorsolt lovakkal indulnak a versenyzők. A 18 éves Jármy kimagasló eredményével lemásolta nagymamája, Gulácsy Mária sikerét, aki az 1968-as mexikói olimpián, a női tőrcsapat tagjaként lett ezüstérmes. Jármy szeptemberben magyar tenyésztésű JB Koronaőr nevű lovával a világsztárok között is megállta a helyét: a 12. helyet szerezte meg a fiatal lovak világbajnokságán, a hétéves lovak mezőnyében. Ebben a kategóriában ez a legjobb, magyar sportoló által elért eredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában