PAFC

2019.01.22. 23:08

Újabb szoros Puskás-vereség egy svájci csapattól

Az FC Basel után a másodosztályban szereplő Lausanne csapatával is megküzdöttek a Puskás Akadémia labdarúgói, végül a svájciak pazar első félidejüknek köszönhetően győztesen hagyták el a pályát.

Dévai N. Csaba

Hiába játszott jobban a második félidőben a Puskás Akadémia, csak egy lőtt gólig jutottak

Fotó: PFLA

Mesés környezetben, a dél- spanyolországi Jerez de la Frontera történelmi városában csapott össze egymással a két csapat, az időjárás viszont nem volt ennyire kegyes a felkehez – a felhős idő mellett viharos erejű szél is nehezítette a játékosok dolgát.

A találkozó elején Kiss Tamás és Arabuli nevéhez fűződött két Puskás-helyzet, ám összességében inkább az ellenfél akarata érvényesült, akik mezőnyfölényt tudtak kialakítani. A nyomás aztán nem sokkal a kezdés után góllá érett, hét perc után örülhettek a Lausanne játékosai. Egy svájci fejest még védeni tudott Varga Ádám, de a kipattanónál már nem volt szerencséje, és Lucas Pos a felcsúti kapuba fejelte a játékszert, 1-0. Az első találat után csupán 15 perc telt el, amikor megduplázta előnyét a svájci csapat, miután saját kapuja előtt volt bizonytalan a PAFC. A tizenhatos előterében elveszített labdára a felfutó hátvéd, Nicolas Getaz csapott le, és éles szögből a rövid sarokba bombázta a labdát, 2-0. Gyorsan sikerült tehát meglehetősen komoly előnyre szert tennie a svájci alakulatnak, akik hazájuk pontvadászatában szintén fontos mérkőzéseket fognak játszani, hiszen a másodosztály harmadik helyén állva jó eséllyel pályáznak az élvonalba jutásra. Ezzel együtt a félidőben több gól már nem esett, kétgólos svájci vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően felváltva voltak helyzetei a két együttesnek, egyik fél sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni. A következő találatig egészen a 75. percig kellet várni, azt végül a magyar csapat szerezte. A Lausanne tizenhatosa előtt szabálytalan eszközökkel állították meg az előretörő Prosser Dánielt, ami után a játékvezető szabadrúgást ítélt. A pontrúgást maga a sértett végezte el, és a sorfal két játékosa között, laposan a jobb alsóba lőtte a játékszert, megszerezve csapata becsületgólját, 2-1. A hátralévő 15 percben többször már nem rezdült a háló, maradt az egygólos svájci előny a végéig.

Hiába játszott jobban a második félidőben a Puskás Akadémia, csak egy lőtt gólig jutottak
Fotó: PFLA

Ez egyben azt is jelentette, hogy a Puskás Akadémia három spanyolországi mérkőzéséből egyet tudott megnyerni, ám a nemzetközi szinten is elismert ellenfelek ellen értékes tapasztalatot szereztek az NB I-es folytatáshoz.

A felcsútiak a cseh listavezető és BL-csoportkörben érdekelt Viktoria Plzen ellen zárják az edzőtábort január 24-én, 16 órakor.

Jegyzőkönyv

Lausanne FC–Puskás Akadémia FC 2–1 (2-0)

Felkészülési mérkőzés

Lausanne: Da Silva, Gétaz, Nanizayamo, Loosli (65. Manière), Pos (75. Ouattara), Baddy, Puertas, Pasche (45. Geismann), Silva (75. Kukuruzovic), Koura (80. Lukembila), Ndoye. Vezetőedző: Alex Weaver.

Puskás Akadémia: Varga Á. – Osváth, Mioc, Bokros, Nagy Zs. – Kiss T., Varga J., Urblík, Prosser – Knezevic, Arabuli. Cserék: Balogh B., Szakály P., Vega, Radó, Komáromi, Latifi. Vezetőedző: Radoki János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában