Mindig a siker a cél

2019.07.02. 21:31

A tavalyi idényhez képest is előrelépne a DPASE

A labdarúgó NB III Közép csoportjában szereplő Dunaújváros minőségi ellenfelekkel hangol az új szezonra.

Dévai N. Csaba

A dobogót célozzák meg a piros mezes újvárosiak Fotó: Duol.hu

Dunaújvárosban ismét pattog a labda, lázasan folyik a felkészülés a harmadosztály 2019/2020-as kiírására. A legutóbb 4. helyen záró alakulat felkészülési menetrendje korábban kialakult már, amely többek között tartalmaz NB II-es ellenfeleket is a Siófok, a Tiszakécske és a Budaörs személyében – utóbbi együttessel szerdán 11 órakor, Pálhalmán csapnak össze. A felkészülésről, illetve a keret alakulásáról Lőrincz Emil, a dunaújvárosiak vezetőedzőjét kérdeztük.

Erős csapatokkal vívnak meg a nyár folyamán, mit szeretne viszontlátni a mérkőzéseken?

– Azt mindenféleképpen jónak tartom, hogy erősebb ellenfelekkel játszunk majd, hiszen így tudnak bizonyítani a játékosok. Ők is kaphatnak így egyfajta kontrollt, önkritikát. A csapattal kapcsolatban az a legfontosabb, hogy a tavaly egész évben ránk jellemző szervezettség, stabilitás a védelemben megmaradjon. Emellett amit látni szeretnék az az, hogy a megfelelő helyzetekben bátran futballozunk, azokat a taktikai elemeket használva, amiket megkérek a játékosoktól, és amit előtte begyakorlunk. Tavaly is bátran próbálkoztunk, így most azon dolgozunk, hogy hatékonyabbak legyünk az előző szezonhoz képest.

A dobogót célozzák meg a piros mezes újvárosiak
Fotó: Duol.hu

Több játékosról is kiderült már, hogy nem Dunaújvárosban folytatja majd, hogyan pótolják majd őket?

– Több komoly távozónk volt, főleg a támadószekcióból estek ki így többen. Volt, aki saját döntése alapján távozott, volt, aki nem, de ennek az osztálynak ez a rákfenéje, hogy ha vége a szezonnak, a játékos szabad akaratából dönthet, hogy mihez kezd a következő idényben. Ugyanakkor azon dolgozunk, hogy a távozók helyére olyan minőségű játékosokat igazoljunk, akik megfelelnek az elvárásainknak, és akikkel fejlődni tudunk.

Mire számít az új kiírásban, hogyan lehetne előrelépni az elmúlt idényhez képest?

– Egyelőre nem ismert, hogy mi lesz a besorolás, azaz kik kerülnek velünk egy csoportba. Annyi biztos, hogy a csapatnak ugyanaz a célkitűzése, mint tavaly: minden mérkőzést megnyerni. Egy találkozóhoz sem állunk oda úgy, hogy itt elég csak a döntetlen, vagy csak itt ne kapjunk ki, mindig úgy lépünk pályára, hogy nyerjünk – aztán majd meglátjuk, hogy mindez mire lesz elég. A tavalyi kiírásban két rendkívül erős szegedi csapat, és egy parádés őszt produkáló (13 mérkőzéses veretlenségi sorozat) Szentlőrinc mögött lettünk negyedikek, ami a realitásoknak megfelelt. Remélem, hogy idén ehhez képest előrébb tudunk majd végezni, de természetesen ezúttal is meghatározó lesz, hogy az egyes kluboknak milyen lehetőségekkel rendelkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában