rögbitorna

2019.08.06. 20:56

Bronzérem a fiatalítás jegyében

A 2019-es Európai Maccabi Játékok (EMG) keretein belül rendezett olimpiai hetes rögbitornán négy fehérvárival a keretében a harmadik helyen végzett a magyar női válogatott.

Dévai Nándor Csaba

Oláh, Sándor (álló j3, j2) Pap (alul k) és Kiss (j1) remekül játszott F: mrsz

Legendás környezetben, a Kincsem Park területén frissen felhúzott rögbipályán csaptak össze a csapatok, ahol az idény eleji forma ellenére is élvezetes, eseménydús mérkőzésekre került sor. A női válogatott három együttessel, az osztrák válogatottal, az izraeli ligaválogatottal, a Tel-Aviv Amazons-zal és a román ligaválogatott Timisoara Saracens RCM UVT-vel küzdött meg. A Fehérvár Rugby Club képviseletében Oláh Dorottya, Pap Helga, Sándor Sára és Kiss Virág húzott piros-fehér-zöld szerelést. Ahogy a fehérvári légió névsora is mutatja, rendkívül fiatal, ugyanakkor sikerre éhes, motivált magyar csapat lépett pályára, ennek minden előnyével és hátrányával együtt.

A torna nyitómérkőzésén nem sikerült elkapni a sógorokat: 5-21-es szomszédsiker született. A második körben, a románok ellen hiába voltak kiváló periódusai a hazai csapatnak, a pontszerzés sehogy sem akart összejönni, míg az ellenfél többször is átjutott a magyar védelmen, a vége pedig egy 40-0-s vereség lett. Arról, hogy mégis kellemes emlékekkel távozzanak, a harmadik mérkőzés során tettek, amikor a kiváló csapatössz­hangnak is köszönhetően 22-14 arányban legyőzték a Tel-Aviv Amazons együttesét, megszerezve a bronzérmet.

Oláh, Sándor (álló j3, j2) Pap (alul k) és Kiss (j1) remekül játszott F: mrsz

– Ahhoz képest, hogy egy fiatal és még nem összeszokott válogatott lépett pályára, szerintem ez egy szép eredmény – nyilatkozta Kiss Virág. – Ahogy egyre több foglalkozásunk lesz együtt, úgy fog javulni a játék képe és az eredmény is, akár már az Európa-bajnokságon is. Az már most is látszódott, hogy akkor értünk el jó eredményeket, amikor a csapatmunkára helyeztük a hangsúlyt az egyéni teljesítmények helyett. Személy szerint elégedett vagyok a teljesítményemmel, már láttam az eredményét annak a munkának, amit egész nyáron a futásba és erőnlétfejlesztésbe fektettem – ezenkívül a válogatott edzője (Gareth Lloyd – a szerk.) is pozitívan értékelt.

Ezt követően sincs megállás, a jövő héten már Brnóban szoríthatunk a fehérvári rögbis lányokért, ahova az U18-as korosztály válogatott-keretében hárman utaznak a Koronázóvárosból: Kiss Virág mellett Völgyi Virág és Pintér Viktória lesz jelen az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Ami a férfi válogatott illeti, a szintén Gareth Lloyd által irányított együttes szintén három ellenféllel küzdött meg, és bár fehérvári érdekeltség nélkül, de ellentmondást nem tűrő módon rögbiztek: mindhárom meccsüket magabiztosan megnyerve végeztek a torna első helyén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában